Des de la plaça d’Espanya, a les 9.30 h

Una altra marxa lenta de taxistes col·lapsa el centre de Barcelona

Élite Taxi protesta contra l’expedient sancionador obert després de les denúncies d’Uber

Una altra marxa lenta de taxistes col·lapsa el centre de Barcelona

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

La guerra entre els taxistes de Barcelona i Uber viu aquest dijous un altre episodi amb la marxa lenta que ha convocat el sindicat Élite Taxi i que ha col·lapsat el centre de la capital durant tot el matí.

L’acció de protesta és una resposta a l’expedient sancionador obert per l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) a Élite Taxi després de les nombroses denúncies presentades per Uber.

La marxa ha començat a les 9.30 hores a la plaça d’Espanya, al costat del carrer de Tarragona, i està previst que acabi al Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella.

En el seu compte de Twitter, Élite Taxi assegura que, a més de conductors de Barcelona, un grup de taxistes de Madrid s’han traslladat fins a la ciutat per recolzar-los en el seu pols amb Uber i afegir-se a la marxa.

«Avui sortim a mobilitzar-nos per la llibertat d’expressió. Élite és un altaveu per als taxistes, i no deixem de cridar contra els ‘lobbies’ dels VTC (vehicles de lloguer amb conductor), ni a deixar de crear consciència sobre la misèria que suposa la ‘uberització’ del taxi a través de plataformes com Uber», afegeix l’organització en aquesta xarxa social.

La manifestació dels taxistes està afectant de moment les línies d’autobús que circulen per la zona del carrer de Tarragona, plaça Espanya i la Gran Via de les Corts Catalanes, segons ha informat TMB.

L’ACCO ha obert un expedient sancionador tant a Élite Taxi Barcelona com a Taxi Project 2.0 per una possible conducta anticompetitiva que inclouria actes de boicot, pràctiques agressives i denigrants per intentar que els taxistes de l’àrea metropolitana no s’adhereixin a Uber.

Notícies relacionades

Amb aquestes pràctiques s’estaria buscant també, segons l’ACCO, que els taxis inclosos a la plataforma se’n donin de baixa perquè Uber no pugui oferir els serveis d’intermediació de transports de viatgers amb taxis. 

Els taxistes de Barcelona, a més del conflicte amb Uber, estan mobilitzats per la falta de seguretat que diuen patir. Han arribat a amenaçar el normal funcionament del Mobile World Congress si no es compleixen les seves demandes.

Temes:

Uber Taxis