CULTURA ALS BARRIS

Les 10 millors propostes culturals de la Casa Elizalde de Barcelona

  • Ofereix documentals femenins, exposicions i espectacles infantils

  • En l’apartat d’arts escèniques destaquen els muntatges teatrals i de dansa

  • La música serà present amb concerts de clàssica i de cantautores

Les 10 millors propostes culturals de la Casa Elizalde de Barcelona

CASA ELIZALDE

5
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

La Casa Elizalde és un dels centres barcelonins que compta amb una programació més cuidada amb tota mena d’activitats pensades per als seus visitants més assidus en la qual convergeixen arts escèniques, cine, exposicions, concerts i espectacles familiars. Tret d’aquests últims, els únics de pagament a un preu simbòlic de 3 euros, la resta són gratuïts mitjançant reserva prèvia a la web del centre. Per a aquest primer trimestre ens han preparat un menú ple d’exquisitats culturals, i en seleccionem les 10 millors propostes.

CINE

‘LAS MUERTES CHIQUITAS’

Minicicle que consta de tres sessions en les quals es projectaran els sis capítols d’un documental de l’artista Mireia Sellarés, que presentarà el seu treball i moderarà els col·loquis posteriors. Consisteixen en entrevistes a una trentena de dones mexicanes de diferents edats i estrats socials en les quals parlen sobre l’orgasme i el plaer femení des de diferents punts de vista. Algunes d’aquestes projeccions (dies 22 de febrer i 15 de març) es faran també a la tarda, a les 17 hores, per a joves de 15 a 20 anys.

Dies 22 de febrer, 1 de març i 15 de març. A les 19 hores.

ARTS ESCÈNIQUES

‘PARADÍS’

El Somni Produccions presenta aquesta obra escrita i interpretada per Sergio Baos. La peça tracta, en clau tragicòmica i de road movie, el problema de les persones expulsades d’aquest paradís metafòric que és Mallorca. Els protagonistes són aquesta gent que omple les llistes de l’atur, que acudeix a les cues dels bancs d’aliments i que es veu obligada a entrar al món de la picaresca per poder sobreviure en aquest suposat paradís.

Dia 17 de febrer. A les 20 hores.

‘EXABRUPTE’

La celebració del 8 de març del Dia Internacional de la Dona serveix per recuperar aquesta obra de dansa creada i interpretada per la coreògrafa Maria Garriga. En l’obra ens descriu una dona massa cansada i ja trencada, durant una maternitat que silencia allò brut i fràgil. Està desorientada, té por, culpa i està rabiosa. Necessita fer visible la seva soledat en una societat que delega les atencions a la dona. Però després de tots aquests problemes hi ha un aspecte positiu, la lluita per la vida, l’amor, l’entrega i la tendresa.

Dia 10 de març. A les 20 hores.

‘THE VERY LAST NORTHERN WHITE RINO’

El coreògraf Gaston Core ha creat aquest espectacle protagonitzat pel ballarí Oulouy per denunciar l’extinció dels últims rinoceronts blancs. Per a això ha investigat diferents estils de dansa urbana (krumping, finger tutting, waving i afro) amb la intenció d’oferir la imatge de l’home que balla perquè ha descobert que tenim massa energia per als nostres menesters. L’artista mostra la dansa com a excés, com a celebració derivada de la vida. Ballar fins a l’esgotament, fins al final perquè potser ja no hi ha res més que es pugui fer.

Dia 24 de març. A les 20 hores.

MÚSICA

‘HAYDN ABARROCADO’

Dins del cicle Clàssics i no tant, l’Anacronia Ensemble interpreta un concert del període clàssic amb instruments del barroc. La segona meitat del segle XVIII va ser una època de transició i superposició dels dos estils musicals. En aquest recital escoltarem obres del primer classicisme, amb paisatges sonors i riqueses tímbriques més pròpies del barroc, que s’han anat perdent a causa dels convencionalismes actuals. Amb obres de Joseph Haydn, Johann Christian Bach i Karl Friedrich Abel.

Dia 4 de febrer. A les 20 hores.

RAQUEL HERREROS

El cicle Coincidents presenta el debut d’aquesta cantant i compositora que recrea poemes de Màrius Torres convertint-los en jazz, pop i so mediterrani. Porta per títol Sota l’escorça i és una recopilació de composicions pròpies en la qual ha posat música a aquests poemes sense més pretensió que donar un nou embolcall a les paraules de l’artista. Estarà acompanyada per Alfredo Giménez (sota elèctric), Dani Ferruz (piano) i Adrià Claramunt, a la bateria.

Dia 4 de març. A les 20 hores.

CAROLINA ALABAU & ÈLIA BASTIDA

També a Coincidents podrem disfrutar de la unió de dues de les últimes joies sorgides de les respectives pedreres del Taller de Músics de Barcelona i la Sant Andreu Jazz Band que ofereixen música mediterrània, brasilera, jazz i molt més. Tot això ho trobarem a Meraki, el debut d’aquest duo que formen la cantant, pianista i compositora Carolina Alabau i la violinista, saxofonista i cantant Èlia Bastida. Un projecte que recull també composicions pròpies i versions de cançons tradicionals junt amb el guitarrista flamenc Marc López.

Dia 18 de març. A les 20 hores.

EXPOSICIONS

‘PAISATGE TEIXITS’

Aquests dies ofereixen una exposició de Francesca Piñol que mostra peces tèxtils que són el resultat de potenciar la creativitat a partir del descobriment i coneixement d’un entorn i les experiències viscudes. Pretén donar valor a la memòria i als oficis tradicionals per adquirir consciència cultural. Complementàriament s’ofereixen dos tallers: un de creació de fils per experimentar amb nous materials a teixir (dimarts 25 de gener, de 17 a 20 hores), i un altre per investigar noves tècniques per treballar amb el teler (dimarts 1 de febrer, de 17 a 20 hores).

Fins al 18 de febrer.

FAMILIARS

‘AVUA’

Espectacle de poesia en moviment acompanyada per música en directe i inspirat en l’univers de les papallones. Aquest muntatge de la companyia Bool ens submergeix en un somni tan real que no sabem si érem papallones somiant ser persones o persones somiant ser papallones, en què el millor regal que oferim al món és el de la nostra pròpia transformació. Un muntatge multidisciplinari de dansa, equilibris, duo acrobàtic, manipulació d’objectes i música. A partir de 3 anys.

Dia 20 de febrer. A les 12 hores. 3 euros.

‘HAI I EL PEIX DAURAT’

Un original espectacle dirigit per l’exmembre de La Cubana Miquel Crespi i protagonitzat per l’actriu i il·lusionista Joana Rhein. És teatre visual, però també màgia (gairebé) sense paraules, poesia i fantasia. Un conte poètic sobre la trobada amb el nostre potencial creatiu inspirat en el llibre homònim de David Lynch que ens portarà a navegar en un viatge a través de l’oceà de la imaginació. Una obra sense text, per a tots els públics, amb cançons originals i molta interacció. A partir de 3 anys.

Dia 13 de març. A les 12 hores. 3 euros.