Polèmica per la remodelació d’una via principal

L’associació Via Laietana abandona Barcelona Oberta per discrepàncies sobre la reforma del carrer

  • L’entitat se’n va perquè l’eix comercial va presentar al·legacions al projecte sense consultar-li que considera excessives

L’associació Via Laietana abandona Barcelona Oberta per discrepàncies sobre la reforma del carrer
1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’Associació de Veïns i Comerciants Via Laietana va comunicar dijous passat, 13 de gener, a Barcelona Oberta, que abandona l’eix comercial per discrepàncies vinculades amb la reforma del carrer, que l’Ajuntament de Barcelona té previst iniciar al març.

En la missiva, dirigida pel president de l’associació Via Laietana, David González Deltell, al president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, el primer indica que, després d’una reunió de la junta d’associats, «s’ha decidit donar-nos de baixa de Barcelona Oberta pels següents motius», que esmenta a continuació.

«Barcelona Oberta va decidir preparar i presentar al·legacions davant l’Ajuntament de Barcelona a la reforma prevista de la Via Laietana sense la nostra prèvia revisió, tot i que la nostra associació és la principal afectada i interessada d’aquesta reforma», relata la carta, que prossegueix: «No podem compartir el contingut d’aquestes al·legacions perquè no s’està entrant en detalls de la reforma, sinó que són al·legacions que van en contra d’efectuar-la».

González dona a entendre que també l’associació és crítica amb alguns elements del projecte, però rebutja tancar-li la porta: «Tots sabem que hi ha molts punts d’aquesta reforma que serien millorables, però és necessari que es faci una reforma integral urgentment per l’actual situació de decadència i deixadesa d’aquesta via tan important de la nostra ciutat».

Decisió «imminent i irrevocable»

Notícies relacionades

La missiva acaba donant per definitiu l’adeu a l’eix comercial: «Per aquests motius, de forma imminent i irrevocable, sol·licitem que donin de baixa la nostra associació com a membre de Barcelona Oberta i que ens indiquin els següents passos que hem de seguir en aquest sentit».

Contactada per aquest diari, l’Associació de Veïns i Comerciants Via Laietana ha declinat fer cap comentari sobre la situació. Aquest dilluns continuava apareixent a la web de Barcelona Oberta com a integrant del col·lectiu comercial.