Global Gold List 2022
L’hotel Cotton House de Barcelona, entre els 30 millors del món: tots els seus secrets
Barcelona compta amb alguns dels millors hotels del món i ara ha col·locat el Cotton House Hotel a la Global Gold List 2022. Aquest reconeixement el realitzen les edicions de Condé Nast Traveler d’Espanya, els Estats Units, el Regne Unit, Itàlia, la Xina, l’Índia i l’Orient Mitjà.
A més del Cotton House de Barcelona, Espanya ha posat dos locals més a la llista: el Ritz-Carlton de Santa Cruz de Tenerife i la Finca Cortesin a Màlaga.
Enhorabuena a @cottonhousebcn por recibir el premio "Global Gold List 2022" de @CNTraveler, como uno de los mejores hoteles del mundo.#BarcelonaPremiumhttps://t.co/ilusjw3db7@BarcelonaInfoES @bcn_ajuntament @cambrabcn @TurismeDIBA pic.twitter.com/jzDGAIuMjv
— Barcelona Turisme (@BarcelonaInfoES) 27 de diciembre de 2021
El Cotton House és un emblemàtic edifici de Barcelona construït en ple segle XIX que disposa de biblioteca, terrassa, piscina exterior i gimnàs, i el seu preu no és per a totes les butxaques: de mitjana, 250 euros per nit, i només si parlem de les seves habitacions més simples.
La mansió de la família Boada té una història de 140 anys lligada a la flor del cotó, tal com explica Ignacio Padilla a EL PERIÓDICO. Ha tingut diferents habitants des que es va construir el 1876 a la Gran Vía de les Corts Catalanes, 670, però tots han conservat la seva essència cotonera. L’edifici va néixer en ple auge de la indústria tèxtil. Miquel Boada, membre d’una família de l’alta burgesia catalana que comerciava amb cotó, va contractar Elies Rogent, arquitecte de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.
Rogent li va entregar un emblemàtic edifici d’estil neoclàssic, tot un testimoni de com vivia la burgesia catalana en aquella època. Els sostres de la planta baixa i la grandària de les portes encara conserven les seves mides originals, dissenyades per permetre l’ingrés de carruatges a cavall fins a una imponent escalinata de marbre.
El 1975, l’Associació Industrial Tèxtil del Procés Cotoner (AITPA) va comprar l’immoble amb la idea de crear una autèntica casa del cotó que acollís el nombre més elevat possible d’organismes cotoners. AITPA va contractar l’arquitecte Nicolau Maria Rubió per remodelar l’edifici. «Ell creia que s’havia de conservar l’estil vuitcentista per recordar l’època en què va néixer la industrial tèxtil moderna», recorda José María Botet, secretari general de l’associació cotonera.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Víctima mortal Mor un auxiliar forestal que treballava en l’extinció de l’incendi de Paüls després de caure 20 metres
- Estiu de 2026 MediaMarkt ocuparà la gran botiga de FNAC al Triangle de plaça Catalunya
- Canvis després del congrés Lorena Roldán deixa el seu escó com a senadora i obre el ball de cadires al PP català
- Nova ordenació de jutjats Catalunya comptarà amb 109 unitats judicials noves, de les quals 34 són prioritàries
- En un informe El jutge rastreja el finançament del PSOE i requereix informació sobre les donacions d’Ábalos