Global Gold List 2022

L’hotel Cotton House de Barcelona, entre els 30 millors del món: tots els seus secrets

1
Es llegeix en minuts

Barcelona compta amb alguns dels millors hotels del món i ara ha col·locat el Cotton House Hotel a la Global Gold List 2022. Aquest reconeixement el realitzen les edicions de Condé Nast Traveler d’Espanya, els Estats Units, el Regne Unit, Itàlia, la Xina, l’Índia i l’Orient Mitjà.

A més del Cotton House de Barcelona, Espanya ha posat dos locals més a la llista: el Ritz-Carlton de Santa Cruz de Tenerife i la Finca Cortesin a Màlaga.

El Cotton House és un emblemàtic edifici de Barcelona construït en ple segle XIX que disposa de biblioteca, terrassa, piscina exterior i gimnàs, i el seu preu no és per a totes les butxaques: de mitjana, 250 euros per nit, i només si parlem de les seves habitacions més simples.

La mansió de la família Boada té una història de 140 anys lligada a la flor del cotó, tal com explica Ignacio Padilla a EL PERIÓDICO. Ha tingut diferents habitants des que es va construir el 1876 a la Gran Vía de les Corts Catalanes, 670, però tots han conservat la seva essència cotonera. L’edifici va néixer en ple auge de la indústria tèxtil. Miquel Boada, membre d’una família de l’alta burgesia catalana que comerciava amb cotó, va contractar Elies Rogent, arquitecte de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

Notícies relacionades

Rogent li va entregar un emblemàtic edifici d’estil neoclàssic, tot un testimoni de com vivia la burgesia catalana en aquella època. Els sostres de la planta baixa i la grandària de les portes encara conserven les seves mides originals, dissenyades per permetre l’ingrés de carruatges a cavall fins a una imponent escalinata de marbre.

El 1975, l’Associació Industrial Tèxtil del Procés Cotoner (AITPA) va comprar l’immoble amb la idea de crear una autèntica casa del cotó que acollís el nombre més elevat possible d’organismes cotoners. AITPA va contractar l’arquitecte Nicolau Maria Rubió per remodelar l’edifici. «Ell creia que s’havia de conservar l’estil vuitcentista per recordar l’època en què va néixer la industrial tèxtil moderna», recorda José María Botet, secretari general de l’associació cotonera.

Temes:

Hotels