Tot tancat per Nadal

¿A quina hora tanquen els centres comercials i supermercats de Barcelona avui 24 de desembre?

¿A quina hora tanquen els centres comercials i supermercats de Barcelona avui 24 de desembre?

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts

Segons la llei vigent del comerç, serveis i fires de la Generalitat de Catalunya, tot establiment comercial haurà d’estar tancat el dissabte 25 (Nadal) i el diumenge 26 de desembre (Sant Esteve), tot i que en la norma hi ha excepcions i determinats establiments tenen un règim especial d’horari.

No obstant, aquest divendres, la nit de Nadal, les botigues, centres comercials i supermercats modifiquen l’horari per poder proveir tothom que deixa les compres per a l’últim moment.

Supermercats com el Lidl i El Corte Inglés tanquen a les set de la tarda perquè els més endarrerits puguin celebrar la nit de Nadal i adquirir productes per al Nadal i Sant Esteve, ja que aquests dies estaran tancats. El Mercadona amplia en mitja hora el seu tancament (19.30 hores) i també tanca el 25 i 26. Consulta aquí quins supermercats obren aquest divendres a Barcelona i Catalunya.

Quant a les botigues i centres comercials, per norma general i si no és que les mateixes empreses decideixin no obrir, el 24 de desembre és laborable i els locals comercials estan oberts perquè el pare Noel pugui fer les compres d’última hora. És d’ús estès, no obstant, tenir un horari especial de tancament i avançar-lo per facilitar que els treballadors puguin arribar al sopar familiar.

Notícies relacionades

Així, els centres comercials, com La Maquinista o Diagonal Mar, tanquen les portes a les 21.00 hores, tot i que moltes de les seves botigues, igual com la majoria de les situades al centre de Barcelona, avancen el tancament a les 18.00 hores.

I per Nadal, tots tanquen, inclòs l’Ànec Blau (que tanca dos dies l’any) i el Maremàgnum.