Mobilitat

Barcelona adjudica les obres de la primera fase de la connexió de la xarxa del tramvia

La reforma unificarà la plaça de les Glòries, el carrer Girona i la urbanització de la Diagonal

BARCELONA 15 12 2020  TRAM es el nom comercial del tramvia de Barcelona  i que fa servei dins de l  Area Metropolitana de Barcelona  conformat per sis linies en dues xarxes   Fotografia de JOAN CORTADELLAS

BARCELONA 15 12 2020 TRAM es el nom comercial del tramvia de Barcelona i que fa servei dins de l Area Metropolitana de Barcelona conformat per sis linies en dues xarxes Fotografia de JOAN CORTADELLAS / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El consell d’administració de Bimsa ha adjudicat aquest divendres els primers quatre lots de l’obra civil de la primera fase d’implantació de la xarxa del tramvia unificada entre la plaça de les Glòries i el carrer Girona, i la urbanització de la Diagonal, per un total de 46 milions d’euros (IVA exclòs).

«Amb aquesta adjudicació arrenca el compte enrere per començar les obres d’aquesta infraestructura a partir de l’any que ve», informa l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

L’adjudicació obre la porta a iniciar pròximament les obres d’urbanització i infraestructura del tram Verdaguer-les Glòries. I la unió dels tramvies permetrà connectar nou municipis de l’àrea metropolitana.

Notícies relacionades

Quant a la primera fase de connexió, després d’adjudicar-se aquests quatre lots en quedaran pendents cinc més, relacionats amb sistemes i vies, que s’aniran adjudicant en els pròxims mesos.

Comencen ara els tràmits administratius abans de formalitzar el contracte i que inclouen la publicació oficial, la notificació als adjudicataris i l’obertura del termini de requeriment de la documentació recollida als plecs de prescripcions tècniques, entre altres.