Oci infantil

Nou Barris estrena una pista de gel per Nadal

  • La pista de gel sintètic estarà oberta fins al 9 de gener als jardins de Can Xiringoi del districte

  • El projecte persegueix impulsar el comerç local i proporcionar alhora un nou lloc de diversió per als més petits.

4
Es llegeix en minuts

Des del dia 10 passat el districte de Nou Barris disfruta d’una pista de gel als Jardins de Can Xiringoi. Aquesta nova iniciativa nadalenca ja ha captivat un centenar de famílies que porten els més petits a passar la tarda patinant mentre disfruten de l’ambient festiu. «Ha sortit del col·le i hem vingut aquí perquè és l’activitat que tocava avui al calendari d’advent. Som d’aquí, de Nou Barris, i abans anàvem fins al centre a patinar però ara que han posat la pista aquí, la tenim més a prop i a més està més adaptada per als nens. És una iniciativa molt guai. Tot el que facin pels nens ja és bona idea», diuen el Fran i la Paula, pares del Kai i el Liam, que han pogut disfrutar d’una tarda patinant. «Ho vaig veure a Facebook en un grup de Nou Barris i he volgut portar-hi les meves filles ara que han sortit del col·le», afegeix Dani Ríos, pare de dues nenes.

El districte, juntament amb les associacions de comerciants Eix Nou Barris Centre Comerç, Comerciants Entorn Virrei, Fabra Centre i Eix Maragall, han sigut els responsables d’impulsar aquest projecte que busca fomentar el comerç local. ‘Viu un Nadal sobre gel amb el comerç de Nou Barris’ és el lema protagonista de la campanya que, malgrat indicar que és una pista de gel, realment no ho és ja que l’impacte mediambiental que això suposaria seria inviable. Es tracta d’una pista de gel sintètica i ecològica que a més de ser responsable amb el medi ambient, imita favorablement la textura d’una superfície real. «Hi ha molt moviment des que va obrir el 10 de desembre, el cap de setmana és quan més s’omple i les famílies en surten encantades. Dijous passat va ser tot un èxit perquè va venir el Pare Noel a visitar els nens», comenta Mariana Juárez, gerent de l’Eix Maragall, una de les associacions que ha fet possible aquesta nova activitat. «Amb aquest projecte hem volgut impulsar el comerç local, el comerç de barri. Hem repartit a les botigues associades tiquets de descompte. Si fas qualsevol compra en alguna botiga que formi part d’aquestes associacions, les famílies reben tres euros de descompte a l’entrada per venir a la pista de gel. Aquest és el primer pas; el segon és que la gent d’aquí i la que ve de fora del districte pugui disfrutar de les botigues que tenim, dels nostres bars, restaurants...», afegeix.

Recolzament al nou projecte

Els veïns del districte de Nou Barris també comparteixen el seu recolzament pel nou projecte al qual estan acudint tantes famílies amb els seus fills. «M’agrada molt que s’hagi fet això pels nens, a més tothom està respectant les mesures necessàries de seguretat per la covid. És un projecte molt divertit i està molt bé que sigui a l’aire lliure», comenta la Montserrat, una veïna de 62 anys. Mari Carmen Hernández, de 63, a més d’estar contenta per veure els petits passar-s’ho tan bé, està a favor de fomentar el comerç dels barris. «Em sembla molt bé que portin als barris de tot, que hi hagi activitats i no hagis d’anar-te’n al centre. És genial que tots els nens del barri puguin disposar d’una activitat per passar-s’ho bé», explica.

Notícies relacionades

La nova pista de gel està situada als Jardins de Can Xiringoi, i al seu voltant es troben diverses paradetes de comerciants que venen els seus productes locals i artesans. Ells també han notat l’alegria col·lectiva que ha provocat aquesta nova iniciativa. «Quan obre la pista notem que ve molta més gent, les parades s’omplen més i pel que veiem les famílies semblen supercontentes amb la nova iniciativa. Tant nens com pares semblen estar encantats», explica la Xènia, propietària d’una petita parda d’artesania. Molts locals ja han proporcionat el descompte del 50% als clients. «Han vingut un parell de famílies que ja han utilitzat el descompte de tres euros per a la pista de gel. Quan veiem que venen amb nens ja els donem el tiquet directament. Crec que és una iniciativa que està molt bé tot i que li fa falta més publicitat perquè hi ha molta gent del barri que jo crec que fins i tot no se n’ha assabentat», explica la Jenny, treballadora del restaurant Can Cuxart.

Es podrà disfrutar de la nova pista de gel fins al 9 de gener cada tarda, entre les 17.00 i les 20.30 hores, i els caps de setmana també al matí d’11.00 a 13.30 hores. A més es podrà obtenir un descompte del 50% (l’entrada general és de 6 euros) si es realitza una compra a qualsevol botiga o local que sigui membre de les associacions de comerciants del barri.

Temes:

Nadal