Reacció a les restriccions

Desenes de locals d’oci convoquen nits de cap d’any anticipades aquest dimecres a Catalunya

El tancament previst a partir de dijous a la nit i el malestar del sector porten alguns empresaris a preparar festes de comiat

Desenes de locals d’oci convoquen nits de cap d’any anticipades aquest dimecres a Catalunya

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

El temps juga en contra seu, però alguns locals d’oci estan convocant festes per acomiadar l’any la nit de dimecres amb un format de nit de Cap d’Any anticipada. La idea corre a través d’alguns xats del sector i xarxes socials. Òbviament, no hi ha marge per avançar els cartells d’artistes contractats ni alguns muntatges decoratius, però alguns empresaris són partidaris de convocar celebracions anticipades prèvies al tancament de l’oci nocturn previst per a les 00.00 hores de divendres.

Les fonts consultades ho conceben com una manera de donar sortida a l’enorme estoc de begudes que ja tenien comprades per a aquestes dates, i també com un comiat de la clientela. No suposen cap incompliment legal, perquè avui les sales segueixen en funcionament sempre que es controli l’accés amb certificat covid. «Cada un és lliure de fer festes i posar-los el nom que vulguin», han dit fonts del sector a aquest diari.

Molts locals ja han fet circular aquest dimarts per les xarxes socials la seva imatge de les improvisades convocatòries. En alguns casos fins i tot s’al·ludeix als polítics. Les nits de cap d’any 22 de desembre s’estan organitzant per tot el territori, des de Barcelona a localitats de costa i l’interior.

No obstant, l’estret marge de temps complica l’organització en algunes sales. Tot i que ningú dubta que dimecres, sigui quin sigui el nom de les festes, es multiplicaran els comiats massius per part dels usuaris de discoteques i sales de festa. I com a missatge directe al Govern.

Covid i salut mental

Les festes de Cap d’Any representen la nit més lucrativa del sector de l’oci nocturn, com han explicat avui dimarts les patronals de l’oci i la restauració reunides, totes una, contra les limitacions anunciades pel Govern. A Barcelona ja s’havien venut unes 200.000 entrades per a festes, que ara hauran de ser reemborsades, malgrat que els locals ja s’havien preparat per a aquest servei. Passarà el mateix en restaurants i hotels.

Notícies relacionades

El col·lectiu ha alertat que el tancament de l’activitat tornarà a l’erto milers de treballadors i portarà molts d’altres a l’atur, ja que a moltes sales s’havia optat per contractes de tres mesos fins a veure com evolucionava la regulació de l’activitat.

D’altra banda, els noctàmbuls també estan desolats en vista de la perspectiva d’un altre any sense diversió ni possible llibertat de moviments. Aquest dimarts les patronals han argumentat que per als més joves aquestes mesures suposen un perjudici emocional que afecta la seva salut mental, i els aboca a altres formes de socialització sense control d’aforament ni sanitari.