Alerten de més botellons

L’oci nocturn i la restauració diuen que el Govern ha donat l’«estocada final» a la campanya de Nadal

Consideren que les restriccions són «arbitràries» i dinamiten la millor setmana de l’any per als dos sectors

L’oci nocturn i la restauració diuen que el Govern ha donat l’«estocada final» a la campanya de Nadal

Jordi Otix

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

En una imatge històrica, les diverses patronals de l’oci nocturn i de la restauració han sumat forces i crítiques unànimes aquest dimarts contra les noves restriccions anunciades aquest dilluns pel Govern amb motiu del repunt de contagis de covid. El col·lectiu se sent novament criminalitzat, però està indignat per la decisió «unilateral», que segons el seu parer abocarà una nova etapa de botellons massiusbotellons i a més no s’acompanya d’ajuts econòmics.

Un a un, els representants del sector han anat abocant acusacions davant la manera de procedir de la Generalitat. «Som els campions d’obrir l’activitat més tard i tancar-les abans que ningú», ha ironitzat David López, president de Fecasarm, lamentant que no hagin sigut capaços ni d’esperar a la reunió de demà amb el Govern». «Ha sigut amb traïdoria i nocturnitat, arbitrari i improvisat», ha apuntat, en un moment en què ja s’havien venut milers d’entrades per a Cap d’Any. Algunes fonts apunten que a Barcelona podrien ser unes 200.000 fins ara.

«Neveres plenes» i sense negoci

El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha afegit que les mesures posen l’«estocada a la campanya de Nadal» en un sector que acumula pèrdues greus per la pandèmia i que ara veu arruïnada la setmana més rendible de l’any. Ha reclamat que el Govern «rectifiqui» i convoqui els afectats per dialogar. En cas contrari, ho impugnaran «tot» davant el TSJC, ha remarcat. 

Una vegada més, la precipitació els deixa amb «les neveres plenes» i sense negoci, opina. «El tertulià Argimon s’ha carregat la campanya» amb les seves intervencions de les últimes setmanes, ha insistit.

Tant els representants de l’oci com la restauració esperen que la justícia no avali les noves limitacions. Fernando Martínez, des de Fecalon, ha explicat que fins al 27 no es pot iniciar la petició de mesures cautelars en marxa, a l’haver-hi dies inhàbils. 

Per a Ramon Mas, president del Gremi de Discoteques de Barcelona i Província, les propostes de l’Administració catalana arrasen amb «la millor setmana de l’any per al sector». Considera que els passaports covid a l’oci ha servit per guanyar un 2% de vacunats més. «Estem fent les coses bé, és injust el tancament», ha dit al·ludint a les dades sanitàries, que no tenen relació amb l’activitat nocturna. 

Notícies relacionades

Manté que milers de joves prendran de nou el carrer amb botellons sense control, o se n’aniran a passar el final d’any a altres comunitats.

Uns i d’altres han apuntat altres vies massives de contagi, en especial a les escoles, sense que s’actuï adequadament al respecte, consideren. Des de Pimec Turisme, Daniel Brasé ha recordat que aquestes restriccions sobre la restauració i l’oci afecten col·lateralment altres sectors clau, com el comerç i el turisme, als qui també representen.