Perfil

Eva Parera: «En gran part per culpa de Laporta, jo havia d’anar amb guardaespatlles amb 16 anys»

  • La cap de files de Barcelona pel Canvi, filla d’Anton Parera, explica que va deixar de ser sòcia del Barça pel seu rebuig a l’actual president, després de la fi de l’època nuñista

  • Viu a Sarrià-Sant Gervasi i sovint va amb cotxe amb la seva filla, però va abandonar la moto per por de la conducció «crispada» que aprecia a la ciutat

Eva Parera: «En gran part per culpa de Laporta, jo havia d’anar amb guardaespatlles amb 16 anys»

Zowy Voeten

3
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Eva Parera no va veure el Barça-Benfica de la setmana passada. En part perquè tenia feina i en part perquè ja no li interessa. «Jo era de les que anaven amb la cara pintada al camp. I viatjava amb l’equip. Encara tinc amics que eren jugadors del Barça», explica la presidenta del grup de Barcelona pel Canvi. Però el punt d’inflexió va arribar quan Joan Laporta es va convertir en president del club.

«Soc molt antilaporta. Des de la primera moció de censura que va presentar. Des de l’Elefant Blau. En gran part per culpa de Laporta i de tot aquest moviment jo havia d’anar amb guardaespatlles amb 16 anys. La gràcia que em feia. Tot aquell moviment, una gran campanya contra Núñez. El meu pare estava amenaçat pels Boixos Nois». La regidora és filla d’Anton Parera, gerent i directiu durant la presidència de Josep Lluís Núñez.  «Quan Laporta va denunciar que li havien pintat el portal de casa seva, vaig dir benvingut al club, amic meu. Jo ho vaig viure d’adolescent i de l’escola havia d’anar-me’n a casa. Rebíem trucades amenaçant la meva vida o la del meu germà. I això et marca», relata, abans d’afegir: «Era sòcia i vaig deixar de ser-ho»

«Soc molt antilaporta. Des de la primera moció de censura que va presentar. Des de l’Elefant Blau. Tot aquell moviment, una gran campanya contra Núñez. El meu pare estava amenaçat pels Boixos Nois»

L’Hospitalet, Pallejà 

Per això, diu, no pot comparar la seguretat al carrer en part dels anys 80, perquè no anava sola pel carrer. Fins als cinc anys va viure a l’Hospitalet, d’on són els seus pares. «Després ens vam traslladar a una urbanització a Pallejà. Vaig viure allà fins que me’n vaig anar a Madrid i al tornar vaig agafar un pis a Corbera de Llobregat. Després vaig residir a Gràcia i l’Eixample, i ara ho faig a Sarrià-Sant Gervasi».

Notícies relacionades

Agafa el cotxe per desplaçar-se amb la seva filla, de 8 anys, i va aparcar la moto per por de la conducció a la ciutat: «Està molt crispada». També va amb taxi i en transport públic. Del seu pare diu que és el seu «màxim fan», el seu principal conseller: «Ell va voler dedicar-se a la política i mai va poder. Va ser un dels fundadors de Convergència. No hi ha dia en què després de posar la meva filla a dormir no truqui al meu pare per explicar-li com ha anat el meu dia políticament».  La seva mare, en canvi, pateix per la seva exposició pública, «tot i que està orgullosa».

De la Barcelona actual diu: «Hi ha barris als quals de nit ja no hi vas. Abans anàvem a sopar grups d’amics al Raval i al Born i ara et planteges quedar-te en un altre lloc». Creu que falten efectius a la Guàrdia Urbana i que sovint els mossos es veuen obligats a assumir tasques que no li deixen fer la seva feina, com protegir seus oficials dels CDRs «en dies en què Carles Puigdemont declara en algun lloc». De la Policía Nacional afirma que està «estigmatitzada, criminalitzada i assetjada cada dia», i mostra la seva repulsa contra els que volen tancar la comissaria de Via Laietana per les tortures policials que va registrar durant el franquisme: «Els edificis no torturen. A més, ¿parlem de totes les èpoques? ¿I les txeques?». En neteja creu que el pla de xoc de l’ajuntament és «insuficient» però demana temps per jutjar-lo: «Almenys han reaccionat. Abans l’alcaldessa deia que la ciutat no estava bruta».