Noves mesures
La restauració de Barcelona demana col·laboració al client amb el passaport Covid
Cada establiment triarà formes de control segons la seva mida i personal

Contra rellotge, com ha passat amb cada nova restricció per la Covid-19, la restauració catalana es prepara per encaixar demà l’exigència del passaport Covid als clients. El col·lectiu tem que es puguin produir problemes tècnics o que en alguns negocis petits sigui difícil absorbir aquesta feina extra, però es bolcarà en la nova mesura. Qualsevol precaució és preferible abans que tornar a retallar horaris o aforaments, coincideix el sector. El Gremi de Restauració de Barcelona ha fet una crida perquè els clients hi col·laborin facilitant al màxim aquestes dades sanitàries.
La patronal assenyala que cada establiment decidirà quin sistema de control incorpora, sigui a l’entrada dels locals (el més idoni en cas de restaurants amb personal que rep i acompanya el comensal) o en el moment en què el cambrer atengui una taula interior, que és on afecta la mesura. «Ens disposem a implantar-lo en temps rècord», assumeixen, deixant clar que no són «policies».
La comprovació és senzilla si no sorgeixen problemes tècnics amb la web habilitada o internet. N’hi ha prou que el personal disposi d’un mòbil amb càmera o bé una tauleta per efectuar ràpidament la gestió. Però per assegurar l’eficiència i que el personal doni l’abast en moments de molta feina serà crucial la col·laboració del client, tenint a mà el seu codi QR descarregat o en paper. I també el DNI, ja que sobre el paper és necessària la identificació personal.
Cancel·lacions puntuals
Notícies relacionadesEl seu director general, Roger Pallarols, ha destacat que l’actitud de la clientela ha sigut sempre clau per reactivar els negocis després dels pitjors moments de la pandèmia, per la qual cosa ha insistit ara en la seva implicació per poder encaixar aquesta mesura temporal que permeti treballar sense més restriccions. El mateix portaveu ha insistit que per incentivar la vacunació s’hauria d’estendre la mesura a altres negocis i espais, en lloc de posar sempre la restauració en el punt de mira.
Ha alertat que malgrat la forta reanimació que vivia el sector, les últimes dades han començat a generar cancel·lacions «puntuals», per la qual cosa ha defensat una vegada més que bars i restaurants són espais segurs.
- Entre el dolor i la nostàlgia
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Temps Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Portal de transparència Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor
- BANCA El Santander ofereix 2.700 milions al Sabadell per aconseguir TSB, segons Reuters
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»
- Catalunya es recolza en la seva gastronomia per a la campanya turística del 2025, la primera més dirigida a locals que a estrangers
- Tribunals El comissari Sallent reconeix a la jutge que els Mossos no van contemplar que Puigemont fugís després de l’acte de l’Arc de Triomf
- Negociació El PSOE i Junts miren de salvar la legislatura de Sánchez en una nova trobada a Suïssa