Noves mesures
La restauració de Barcelona demana col·laboració al client amb el passaport Covid
Cada establiment triarà formes de control segons la seva mida i personal

Contra rellotge, com ha passat amb cada nova restricció per la Covid-19, la restauració catalana es prepara per encaixar demà l’exigència del passaport Covid als clients. El col·lectiu tem que es puguin produir problemes tècnics o que en alguns negocis petits sigui difícil absorbir aquesta feina extra, però es bolcarà en la nova mesura. Qualsevol precaució és preferible abans que tornar a retallar horaris o aforaments, coincideix el sector. El Gremi de Restauració de Barcelona ha fet una crida perquè els clients hi col·laborin facilitant al màxim aquestes dades sanitàries.
La patronal assenyala que cada establiment decidirà quin sistema de control incorpora, sigui a l’entrada dels locals (el més idoni en cas de restaurants amb personal que rep i acompanya el comensal) o en el moment en què el cambrer atengui una taula interior, que és on afecta la mesura. «Ens disposem a implantar-lo en temps rècord», assumeixen, deixant clar que no són «policies».
La comprovació és senzilla si no sorgeixen problemes tècnics amb la web habilitada o internet. N’hi ha prou que el personal disposi d’un mòbil amb càmera o bé una tauleta per efectuar ràpidament la gestió. Però per assegurar l’eficiència i que el personal doni l’abast en moments de molta feina serà crucial la col·laboració del client, tenint a mà el seu codi QR descarregat o en paper. I també el DNI, ja que sobre el paper és necessària la identificació personal.
Cancel·lacions puntuals
Notícies relacionadesEl seu director general, Roger Pallarols, ha destacat que l’actitud de la clientela ha sigut sempre clau per reactivar els negocis després dels pitjors moments de la pandèmia, per la qual cosa ha insistit ara en la seva implicació per poder encaixar aquesta mesura temporal que permeti treballar sense més restriccions. El mateix portaveu ha insistit que per incentivar la vacunació s’hauria d’estendre la mesura a altres negocis i espais, en lloc de posar sempre la restauració en el punt de mira.
Ha alertat que malgrat la forta reanimació que vivia el sector, les últimes dades han començat a generar cancel·lacions «puntuals», per la qual cosa ha defensat una vegada més que bars i restaurants són espais segurs.
- Almenys 7 persones viuen entre ruïnes a les Cases Barates
- Recomanacions "Inoblidable": el bar de Mataró aclamat per les seves saboroses tapes
- Tres ferits en caure part de l'estructura de l'escenari d'un festival de jotes
- Amb Liam Neeson El racó de Sant Cugat del Vallès que està ja en la història del cinema
- Aquest dilluns L’Audiència de Barcelona jutja una àvia per abusar del seu net a Igualada
- Projecte científic Hypatia II: es busquen tripulants per a una nova ‘expedició’ a Mart el 2025
- Ampliació de crèdit El Govern pacta amb els Comuns invertir 850 milions anuals en habitatge i una oficina antidesnonaments
- Apagada de llum Sánchez promet un «reforç» del sistema elèctric i defensa les renovables com a «interès general» davant «agendes particulars»
- Comissió Operació Catalunya L’exvicepresidenta Sáenz de Santamaría nega la policia patriòtica: «Em va tocar exercir el poder, però mai el vaig disfrutar»
- Successos Un policia fora de servei evita el suïcidi d'una dona en un pont de la Gran Via de Barcelona