Noves mesures
La restauració de Barcelona demana col·laboració al client amb el passaport Covid
Cada establiment triarà formes de control segons la seva mida i personal
Contra rellotge, com ha passat amb cada nova restricció per la Covid-19, la restauració catalana es prepara per encaixar demà l’exigència del passaport Covid als clients. El col·lectiu tem que es puguin produir problemes tècnics o que en alguns negocis petits sigui difícil absorbir aquesta feina extra, però es bolcarà en la nova mesura. Qualsevol precaució és preferible abans que tornar a retallar horaris o aforaments, coincideix el sector. El Gremi de Restauració de Barcelona ha fet una crida perquè els clients hi col·laborin facilitant al màxim aquestes dades sanitàries.
La patronal assenyala que cada establiment decidirà quin sistema de control incorpora, sigui a l’entrada dels locals (el més idoni en cas de restaurants amb personal que rep i acompanya el comensal) o en el moment en què el cambrer atengui una taula interior, que és on afecta la mesura. «Ens disposem a implantar-lo en temps rècord», assumeixen, deixant clar que no són «policies».
La comprovació és senzilla si no sorgeixen problemes tècnics amb la web habilitada o internet. N’hi ha prou que el personal disposi d’un mòbil amb càmera o bé una tauleta per efectuar ràpidament la gestió. Però per assegurar l’eficiència i que el personal doni l’abast en moments de molta feina serà crucial la col·laboració del client, tenint a mà el seu codi QR descarregat o en paper. I també el DNI, ja que sobre el paper és necessària la identificació personal.
Cancel·lacions puntuals
Notícies relacionadesEl seu director general, Roger Pallarols, ha destacat que l’actitud de la clientela ha sigut sempre clau per reactivar els negocis després dels pitjors moments de la pandèmia, per la qual cosa ha insistit ara en la seva implicació per poder encaixar aquesta mesura temporal que permeti treballar sense més restriccions. El mateix portaveu ha insistit que per incentivar la vacunació s’hauria d’estendre la mesura a altres negocis i espais, en lloc de posar sempre la restauració en el punt de mira.
Ha alertat que malgrat la forta reanimació que vivia el sector, les últimes dades han començat a generar cancel·lacions «puntuals», per la qual cosa ha defensat una vegada més que bars i restaurants són espais segurs.
- Els missatges de Feijóo el dia de la dana deixen en evidència Mazón
- "Volíem aprofitar les onades"
- Un poble de Lleó ven més butlletes del Gordo de les que va comprar
- Obituari Mor Carles Vilarrubí, empresari i exvicepresident del Barça, als 71 anys
- Festes Aquests són els regals de segona mà més sol·licitats pels catalans: una opció més sostenible que triomfa a Nadal
- Estil de vida El secret de la longevitat de Lewandowski per seguir a l’elit amb 37 anys: «No és el que faig ara, sinó el que he fet els últims 10 anys»
- Nous hàbits de criança Anar al col·le amb bolquers, pijama o talons de ‘Frozen’: la falta de límits familiars tensa la gestió de l’aula a infantil
- Nous hàbits de criança Mireia Miralpeix, mestra d’Infantil: «Els nens agraeixen els límits, no poden carregar amb el pes de decidir quan es treuen el bolquer»
- Obituari Carles Vilarrubí, l’empresari català amant del cine i la gastronomia que va plorar pel Barça
- Conseqüències del temporal Un edifici de Santa Coloma de Gramenet, desallotjat d’emergència dissabte per les pluges
