Noves mesures
La restauració de Barcelona demana col·laboració al client amb el passaport Covid
Cada establiment triarà formes de control segons la seva mida i personal
Contra rellotge, com ha passat amb cada nova restricció per la Covid-19, la restauració catalana es prepara per encaixar demà l’exigència del passaport Covid als clients. El col·lectiu tem que es puguin produir problemes tècnics o que en alguns negocis petits sigui difícil absorbir aquesta feina extra, però es bolcarà en la nova mesura. Qualsevol precaució és preferible abans que tornar a retallar horaris o aforaments, coincideix el sector. El Gremi de Restauració de Barcelona ha fet una crida perquè els clients hi col·laborin facilitant al màxim aquestes dades sanitàries.
La patronal assenyala que cada establiment decidirà quin sistema de control incorpora, sigui a l’entrada dels locals (el més idoni en cas de restaurants amb personal que rep i acompanya el comensal) o en el moment en què el cambrer atengui una taula interior, que és on afecta la mesura. «Ens disposem a implantar-lo en temps rècord», assumeixen, deixant clar que no són «policies».
La comprovació és senzilla si no sorgeixen problemes tècnics amb la web habilitada o internet. N’hi ha prou que el personal disposi d’un mòbil amb càmera o bé una tauleta per efectuar ràpidament la gestió. Però per assegurar l’eficiència i que el personal doni l’abast en moments de molta feina serà crucial la col·laboració del client, tenint a mà el seu codi QR descarregat o en paper. I també el DNI, ja que sobre el paper és necessària la identificació personal.
Cancel·lacions puntuals
Notícies relacionadesEl seu director general, Roger Pallarols, ha destacat que l’actitud de la clientela ha sigut sempre clau per reactivar els negocis després dels pitjors moments de la pandèmia, per la qual cosa ha insistit ara en la seva implicació per poder encaixar aquesta mesura temporal que permeti treballar sense més restriccions. El mateix portaveu ha insistit que per incentivar la vacunació s’hauria d’estendre la mesura a altres negocis i espais, en lloc de posar sempre la restauració en el punt de mira.
Ha alertat que malgrat la forta reanimació que vivia el sector, les últimes dades han començat a generar cancel·lacions «puntuals», per la qual cosa ha defensat una vegada més que bars i restaurants són espais segurs.
- Rosa Peral: "És un baló d’oxigen per avalar la meva innocència"
- Lluita contra el frau Hisenda avisa: fins a 2.500 euros de multa per pagar aquestes quantitats amb diners en efectiu
- El millor lloc per veure la Copa Amèrica de vela
- Pedraz sospesa agafar el jutjat del cas Tsunami
- El Govern salvarà 2.000 milions dels pressupostos amb el PSC i els Comuns
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Trucs Ficar els peus en vinagre: l’increïble resultat que cada dia copia més gent
- La paret més alta d'Alberto Ginés: com el primer or olímpic d'escalada busca un lloc a París 2024
- Al metatars Què és el neuroma de Morton, la malaltia que pateix Letizia: símptomes i causes
- La consagració de Lunin