Investigació judicial

La fiscalia demana cinc anys de presó per al piròman de Collserola

  • L’acusat, un immigrant gambià sense papers, va encendre diverses fogueres al parc natural al maig i juny d’aquest any

La fiscalia demana cinc anys de presó per al piròman de Collserola
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Va encendre fogueres al parc nacional de Collserola al maig i juny d’aquest any, durant uns mesos de sequera, i va provocar dos incendis que van arrasar vegetació forestal. Al cap d’uns dies va ser detingut i el jutge en va ordenar l’ingrés a la presó. Ara la Fiscalia de Barcelona reclama per ell, M. L. T, un immigrant gambià sense papers, cinc anys i un dia de presó, més una multa de 540 euros. Si se’l condemna, demana que se substitueixi la pena de presó per l’expulsió d’Espanya.

La fiscal Raquel Carrillo atribueix a M. L. T., que va ser enxampat in fraganti per la Guàrdia Urbana, un delicte continuat d’incendi forestal. En el seu escrit, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, l’acusació explica que el primer foc es va registrar el 23 de maig. Cap a les 10.30 hores, l’imputat era al barri de Montbau de Barcelona, a prop del carrer de Natzaret, a l’interior del parc de Collserola, un espai protegit.

La tarda anterior i al mateix lloc, la Guàrdia Urbana el va sorprendre al costat de dues fogueres que estava encenent a terra. Els policies el van advertir que no podia fer foc, així com del greu risc d’incendi que suposava. No obstant, l’acusat va deixar les fogueres mal apagades i en condicions que poguessin cremar la vegetació del voltant, fet que va passar l’endemà, 23 de maig. Els agents el van tornar a localitzar a la mateixa zona. A causa d’aquesta acció, 3.575 metres quadrats, sobretot de matoll i pi blanc, van ser pastura de les flames.

«En un període no permès»

Notícies relacionades

L’acusat, diu la fiscal, va fer les fogueres «en un període no permès», sense prendre les precaucions més elementals, «obviant» les advertències que li havien fet els agents i «acceptant plenament» les greus conseqüències que la seva acció podia provocar, més quan la vegetació en aquella època era seca.

Dies després, l’acusat hi va tornar. El 26 de juny, cap a les 6.35 hores, va ser descobert una altra vegada quan a la mateixa zona del carrer de Natzaret i dins el mateix espai protegit de Collserola. Havia encès quatre fogueres a terra. En aquest cas, el foc es va estendre per 1.200 metres quadrats. Al ser sorprès pels agents, M. L. T. va fugir però va ser retingut després. A sobre portava tres encenedors que havia fet servir per encendre les fogueres. Els dos incendis no van afectar més terrenys per la ràpida intervenció dels bombers. Durant aquests mesos hi va haver diversos incendis a Collserola.