El 1971

Unes mil persones celebren el 50è aniversari del trasllat del Mercat del Born a Mercabarna

Ballarín defensa la col·laboració de Mercabarna amb l’ajuntament i els sectors públic i privat

Unes mil persones celebren el 50è aniversari del trasllat del Mercat del Born a Mercabarna

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mercabarna ha reunit aquest diumenge al matí unes 1.000 persones entre majoristes, detallistes i treballadors per celebrar el 50è aniversari del trasllat del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de l’antic Mercat del Born de Barcelona a Mercabarna, el 1971.

L’acte, organitzat per Mercabarna i l’Associació d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (Agem), ha començat amb una bicicletada virtual i ha acollit tallers per als més petits i una mostra fotogràfica sobre la història comercial de l’antic mercat, segons han informat en un comunicat conjunt aquest diumenge.

La regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, ha defensat que l’«estreta» col·laboració de Mercabarna amb el consistori barceloní i els sectors públic i privat ha fet que el mercat sigui líder a Europa.

El trasllat del mercat a Mercabarna, ubicat a la Zona Franca de la capital catalana, va potenciar el creixement i la modernització de l’empresa fins a arribar a aconseguir els 10 milions de consumidors actuals d’Espanya i d’altres països europeus.

Un milió de tones a l’any

Notícies relacionades

El 2014, l’Ajuntament de Barcelona, Mercabarna i Agem van firmar un acord per modernitzar les infraestructures del mercat, una actuació que va començar el 2015 i que s’ha portat a terme sense aturar l’activitat del Mercat.

Avui dia, el Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna compta amb un total de 133 empreses majoristes, 10 cooperatives agràries i comercialitza 1.200.000 tones de productes a l’any, de les quals exporta el 30%.