Crida a la «mobilització»

‘Barcelona és imparable’: el nou moviment que es proposa desbancar Colau

La iniciativa compta amb el suport de 80 entitats i convoca una concentració a Sant Jaume el 21 d’octubre

El manifest del col·lectiu denuncia que el govern actual «ha volgut desfer el model d’èxit» de la capital catalana

BARCELONA 06/04/2021 Barcelona Para un tema de ’Contaminación en Barcelona’ , vista de la ciudad con su neblina y contaminación

BARCELONA 06/04/2021 Barcelona Para un tema de ’Contaminación en Barcelona’ , vista de la ciudad con su neblina y contaminación / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Més de 80 entitats s’han adherit a un nou moviment denominat ‘Barcelona és imparable’ que considera que la ciutat viu «desànim» amb el govern d’Ada Colau i que crida a «una mobilització» per revertir una situació que segons la seva opinió ha portat que la capital catalana hagi deixat de ser una referència internacional, segons un manifest donat a conèixer aquest dimecres. Tot i que no ho explicita de manera literal, el moviment sembla apuntar a una iniciativa de caràcter electoral de cara a les municipals de 2023, que a hores d’ara es presenten molt obertes, a fi d’evitar que Colau revalidi l’alcaldia.

El col·lectiu convoca una concentració a la plaça de Sant Jaume el 21 d’octubre a les set de la tarda. El manifest acusa el govern de Colau, sense citar-la, de «voler desfer el model d’èxit de Barcelona» i de «projectar-la com la ciutat del no». També remarca que s’han deixat escapar «grans oportunitats de progrés social i econòmic i sostenibilitat».

Defensar la ciutat

El text crida els barcelonins a «defensar» la ciutat i fer «un «pas endavant» per assegurar-se que l’urbs «no s’atura per culpa de la por i la falta de visió de futur, ni deixa escapar el lideratge que volem». El manifest, els promotors del qual conviden a subscriure’s a la web https://www.bcnesimparable.cat, acusa implícitament Colau d’ignorar els barcelonins, al cridar a transformar «la Barcelona que dona l’esquena i trenca el diàleg amb els diferents actors de la ciutat» en «la Barcelona que escolta la seva gent».

«Volem un model de desenvolupament que impulsi l’economia en tots els àmbits, que valori l’esperit emprenedor i que doni oportunitats als que volen crear riquesa. Només així Barcelona tornarà a ser una ciutat competitiva, omple d’oportunitats i atraurà qui vulgui generar ocupació de qualitat», prossegueix el manifest.

Mobilització

Notícies relacionades

«Fem una crida a la mobilització i a la força de la seva gent, dels seus barris, dels seus comerços, entitats, associacions, empreses i autònoms per impulsar la Barcelona del sí. Només aquesta unió pot revertir la dinàmica negativa actual», adverteix l’escrit, que conclou: «Ara és el moment de recuperar l’actitud d’optimisme i orgull de ciutat per afirmar que no ens deixarem aturar. Volem una ciutat compromesa de veritat amb el benestar dels que hi viuen. Un benestar basat en el respecte al medi ambient, el progrés econòmic i la justícia social».

La llista d’entitats adherides es pot llegir a la web abans citada, https://www.bcnesimparable.cat, i hi figuren col·lectius de diferents sectors, com el moviment Tsunami Veïnal, Barcelona Oberta, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el Gremi d’Hotels de Barcelona, el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme, l’Associació del Passeig de Gràcia, la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya, el Reial Cercle Artístic de Barcelona, l’Associació de Veïns de la Barceloneta, el Gimnàs Social de Sant Pau i la Fundació Barcelona Comerç.

Temes:

Ada Colau