Recollida d’escombraries

Colboni anuncia que el porta a porta s’ajorna a Horta-Guinardó

  • El primer tinent d’alcalde assenyala que el sistema es posposa en aquest districte fins que se’n completi la segona fase a Sant Andreu

Colboni anuncia que el porta a porta s’ajorna a Horta-Guinardó

Laura Guerrero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer tinent d’alcalde de Barcelona i cap de files del PSC a l’ajuntament, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dilluns que el grup socialista ha decidit posposar la posada en marxa del sistema de recollida d’escombraries porta a porta a Horta-Guinardó, on estava previst implantar-la a finals d’aquest any.

Collboni ho ha comentat al ser preguntat per les queixes que el sistema ha suscitat a Sant Andreu, informa Europa Press, i ha afegit que fins que no es coneguin els resultats de la segona fase del pla en aquest districte, que s’ha d’iniciar el 18 d’octubre, no es mourà res a Horta, districte del qual és titular la regidora socialista Rosa Alarcón.

Notícies relacionades

Fonts del grup municipal socialista han explicat a Europa Press que la decisió l’ha pres el mateix PSC, després que Alarcón hagi considerat que «no es donen les condicions» perquè el servei de recollida porta a porta s’instauri a Horta. Les mateixes fonts han afegit que el grup municipal no vol estendre aquest model a altres barris de la ciutat «fins que la cosa no funcioni».

Badia i el calendari flexible

Preguntat per la posició de Collboni, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha assegurat que no hi ha contradicció entre Barcelona en Comú i el PSC, ni entre la tesi del primer tinent d’alcalde i la programació prèvia. I això és així, ha relatat, perquè el calendari no és inamovible i es va ajustant en funció de l’avanç de la implantació del sistema.