Mà dura contra els ‘botellons’

Barcelona tancarà les botigues que venguin alcohol fora de l’horari o a menors

Collboni constata que hi ha establiments que «se salten» la normativa i assegura «tolerància zero»

Barcelona tancarà les botigues que venguin alcohol fora de l’horari o a menors

DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Barcelona tancarà les botigues de conveniència que venguin alcohol fora de l’horari marcat legalment o a menors. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio que aplicaran «mà dura i tolerància zero». Ha recordat que la normativa estableix un límit horari per vendre alcohol, fins a les 23.00 hores a l’estiu, però també la prohibició de venda a menors. En aquest sentit, ha dit que estan constatant que moltes d’aquestes botigues «se salten la prohibició».

Per aquests locals hi ha un règim sancionador amb multes de 20.000 a 500.000, però Colloboni assegura que faran un pas més i tancaran els que incompleixin la normativa.

El tinent d’alcalde ha explicat que els informes jurídics de què disposa el consistori apunten que poden aplicar aquests tancaments si hi ha un incompliment del límit horari o si venen alcohol a menors.

Notícies relacionades

Collboni ha considerat que si l’oci nocturn hagués estat obert això hauria «tret pressió» durant les festes de la Mercè. Ha defensat també que una concentració de persones com les viscudes durant els ‘macrobotellons’ d’aquest cap de setmana no s’havien produït abans.

Va rebutjar, però, que l’ajuntament no estigués treballant sobre aquest tema i ha posat com a exemple que entre el juny i l’agost s’han posat 11.000 sancions per incomplir l’ordenança de civisme i s’han desallotjat més de 250.000 persones. El tinent d’alcalde ha demanat no normalitzar el ‘botellon’ i ha dit que les autoritats públiques no han de fer de «comentaristes», sinó recolzar els cossos policials i els dispositius que s’organitzen.