Entre 300 i 400 persones

‘Macrobotellon’: un sindicat denuncia l’intent d’assalt a comissaria Guàrdia Urbana

‘Macrobotellon’: un sindicat denuncia l’intent d’assalt a comissaria Guàrdia Urbana

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts

Aquest dissabte el sindicat CSIF ha denunciat un intent d’assalt a la comissaria de la Guàrdia Urbana pròxima a l’avinguda de Maria Cristina i la plaça d’Espanya de Barcelona per part d’un grup d’entre 300 i 400 persones, que ha malmès les instal·lacions i ha fet destrosses en vehicles policials i personals.

En un comunicat, aquest sindicat ha criticat la falta d’efectius en el torn de nit de la Guàrdia Urbana per poder fer front als ‘macrobotellons’ que s’han produït a la ciutat de Barcelona en el marc de les festes de la Mercè.

La secció sindical de la CSIF a l’ajuntament de Barcelona ha assegurat que unes 300 o 400 persones que feien ‘botellon’ s’han traslladat a la comissaria pròxima de la Guàrdia Urbana, situada al carrer de la Guàrdia Urbana i pròxima al carrer de Lleida, on han malmès les instal·lacions.

Segons l’estimació d’aquest sindicat, aquesta nit passada s’han concentrat a la plaça d’Espanya i els carrers adjacents unes 25.000 persones, 2.500 més a les platges, 1.300 a la zona del passeig del Born, 800 a la del museu del MACBA i hi ha hagut altres ‘botellon’ en altres zones de la ciutat.

«És vergonyós com la direcció de la policia no reforça el torn de nit, un dels més castigats i amb menys efectius per fer front a la problemàtica amb què ha de lidiar cada dia», han dit a la nota.

La CSIF defineix els fets de la segona nit de les festes de la Mercè com a «terrorisme urbà» i denuncia que el govern municipal ho «consent».

«La policia no hi intervé perquè segueix els criteris polítics i no els criteris policials que s’haurien de regir i aplicar», han considerat.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Barcelona té previst facilitar dades dels fets aquesta nit passada en una roda de premsa a les 10.30 hores d’aquest dissabte.

db/hm