Alejandro Rodríguez i Cristina Silva s’imposen a sis mil corredors

La carrera ha sigut ràpida tot i que no s’han batut els rècords del 2017

Cursa de la Mercè / Manu Mitru (EPC)

1
EFE

L’hospitalenc Alejandro Rodríguez Pritchard (Hospitalet Atm.), amb un crono de 30:32 en categoria masculina i la corredora barcelonina Cristina Silva (Ironwill BCN), amb un temps de 34:48, s’han imposat en la 43a edició de la Cursa de la Mercè de Barcelona que aquest diumenge s’ha disputat a la ciutat comtal amb 6.000 corredors en la línia de sortida.

En el moment de sortir la temperatura era de 18 ºC i amb un vent del nord-oest (mestral) de 18 km/h, en contra. La carrera ha sigut ràpida tot i que no s’han batut els rècords del marroquí Mourad El Bannouri, amb 29:24 i de la sabadellenca Lidia Rodríguez, amb 34:12, tots dos aconseguits el 2017.

Un grup de tres corredors es van escapar des de la sortida i en van passar pel km 5 de ja destacats: els hospitalencs Alejandro Rodríguez Pritchard (15:09) i Marc Cunyat (15:12) i l’alacantí Miguel Risco (CA Puerto Torrevieja) (15:12). Darrere d’ells només el marroquí Lahcen Harbil (Ensdivertean), a 38 segons, va aguantar el ritme però no els va poder atrapar.

Alejandro Rodríguez, que partia com a favorit, ha marcat un fort ritme per imposar-se amb 30:32, superant en 25 segons Miguel Risco (30:57) i en 43 Marc Cunyat, tercer amb 31:25. La barcelonina Cristina Silva va manar en la categoria femenina de principi a final. Va passar per l’equador del recorregut (Km 5) amb 16:55, superant ja en 23 segons Rebeca Suárez (La Sansi) i la blaugrana Berta Cábanas. Silva, de 34 anys, s’imposava amb un registre de 34:48, millorava en 27 segons la seva marca personal (35:15) i avantatjava en 2:15 Berta Cábanas (37:03) i 2:32 la corredora de La Sansi, Rebeca Suárez (37:20).