Ingrés a la presó

Detingut un home per cinc agressions sexuals a Barcelona i l’Hospitalet

El jove, de 26 anys, que va actuar presumptament entre el juliol i el setembre, escanyava les víctimes al portal de casa seva

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos van detenir aquest dilluns, 13 de setembre, un home de 26 anys acusat de cinc agressions sexuals comeses a Barcelona i a l’Hospitalet.

Quatre d’aquestes agressions van tenir lloc a l’Hospitalet de Llobregat mentre que la cinquena es va produir al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, a poca distància de les anteriors. Tots els fets van passar entre el 5 de juliol i el 13 de setembre d’aquest any. L’home, que ha ingressat a la presó, envoltava amb el braç el coll de les seves víctimes ofegant-les fins a deixar-les al terra en un estat de semiinconsciència, de manera que els Mossos consideren ser en vista d’un «depredador» o «agressor serial».

La inspectora Ester Salcedo, cap de l’Àrea Central d’Investigació-Persones dels Mossos, ha comparegut aquest divendres en una roda de premsa per informar dels detalls d’aquest depredador sexual, detingut després de cometre presumptament cinc agressions sexuals, dues d’aquestes amb penetració vaginal, entre el 9 de juliol i el 12 de setembre.

Dones joves

En tots els fets investigats el presumpte agressor feia servir el mateix mètode: actuava de nit, principalment en cap de setmana. Aquest depredador sexual va seguir les seves víctimes, d’entre 21 i 27 anys d’edat, quan es trobaven soles de nit entre les onze i les dues de la matinada, fins al portal de l’immoble on vivien i, després d’aguantar la porta, les agredia al replà de l’edifici.

Els Mossos consideren que les seves víctimes han sigut aleatòries, és a dir, que no hi ha hagut un seguiment previ d’aquestes, sinó que va aprofitar el moment «idoni» i l’«oportunitat», juntament amb el fet que actuar a la zona on vivia la proporcionava certa «naturalitat» i «seguretat».

En alguns casos i com a conseqüència de la resistència que oposaven les víctimes al detingut no va aconseguir consumar l’agressió sexual.

Els investigadors van fixar la línia de treball atenent que el perímetre de les accions estava molt acotat, per la qual cosa la principal hipòtesi de la investigació era que l’autor residia o treballava per la zona.

La investigació

Per aclarir l’autoria d’aquestes violacions en un primer moment de la investigació va ser determinant el fet que aquest depredador robés la targeta de crèdit de la primera de les víctimes, que va utilitzar pocs dies després per accedir a una pàgina de pornografia a internet.

Gràcies a aquesta connexió, es va poder esbrinar el propietari del telèfon i del compte de correu gmail de l’agressor serial.

Notícies relacionades

A més, les cinc dones van identificar posteriorment el seu presumpte agressor mentre que la policia catalana l’ha pogut situar en les escenes de les agressions.

El detingut, que no té antecedents anteriors, va passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat que en va decretar l’ingrés a la presó.

Temes:

Violadors