Després dels problemes de Gràcia i Sants

Barcelona estudia ajustos a la Mercè per evitar una allau de ‘botellons’

Batlle aposta per ampliar horaris de terrasses i del metro per «buscar espais de descompressió»

Botellón en Sants durante la Festa Major

Botellón en Sants durante la Festa Major / Manu Mitru (EPC)

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Les imatges de botellons i descontrol nocturn dels últims caps de setmana de festa major a Gràcia i Sants han posat en guàrdia l’Ajuntament de Barcelona de cara a les festes de la Mercè. El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha lamentat aquest dilluns l’«explosió d’incivisme» registrada a Sants des de divendres, alhora que ha reivindicat ampliar altres vies d’oci nocturn per frenar l’activitat il·legal i ha anunciat que estudiaran possibles ajustos a la festa de la ciutat, que comença el pròxim dia 23.

En plena polèmica pels creixents ‘botellons’ que han acompanyat el final del toc de queda, el regidor és partidari de «descomprimir» la situació d’aglomeracions en punts calents, replantejant «l’activitat nocturna». De moment, posa sobre la taula una possible ampliació de les terrasses dels bars perquè els joves tinguin altres opcions de socialitzar després de les 00.30 hores més enllà de les concentracions sense control en places, festes i platges, on es consumeix alcohol malgrat la prohibició en les ordenances municipals. Amb el mateix objectiu de fomentar els «espais de descompressió», és partidari de prolongar l’horari del metro. Defensa fer un ajust que inclogui diferents àmbits i no només el policial amb la vista posada en les imminents decisions del Procicat.

Davant la proximitat de les festes de la Mercè, del 23 al 26 de setembre, ha emfatitzat que aquest any es programaran activitats amb aforaments limitats i inscripcions prèvies per descongestionar l’afluència en cada espai. Però després dels incidents dels últims caps de setmana, Batlle ha trucat avui al tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, per plantejar si s’hauria de fer algun ajust als dispositius previstos. Està previst analitzar l’organització i els espais de festa perquè puguin ser segurs i introduir canvis si fos necessari, han afegit fonts municipals.

Crida al civisme

El responsable municipal de Seguretat ha admès que ha sigut «un cap de setmana complicat», tot i que emfatitzant que les mateixes situacions es produeixen en altres ciutats d’Espanya, Catalunya i l’àrea metropolitana de Barcelona.

Notícies relacionades

Per a Batlle, els responsables d’aquesta situació són «els que provoquen els aldarulls», per la qual cosa ha fet una crida al civisme, després d’expressar la seva preocupació per les aglomeracions i aldarulls que es van produir sobretot al parc de l’Espanya Industrial les nits de dijous, divendres i dissabte passats.

Malgrat tot, ha conclòs que no va passar «res especialment greu» i defensat que el dispositiu de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra estava correctament dimensionat, amb un balanç de prop de 1.000 sancions.