Barcelonejant

De la sisena onada al ‘Joc de cartes’

  • A dos metges i senyors de Barcelona, com el conseller Josep Maria Argimon i el doctor Clotet, i a altres savis com ells els hauríem de fer més cas en les precaucions davant una pandèmia inacabada

  • El resultat de l’exitós programa culinari de TV-3 és una mica enganyós, perquè només hi van concursar tres restaurants d’una zona, com Cadaqués i Roses, on l’oferta és extensa i d’altíssima qualitat

De la sisena onada al ‘Joc de cartes’

JOAN CORTADELLAS

3
Es llegeix en minuts

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va advertir seriosament aquest dimarts que la pandèmia no ha acabat i que només la vacuna pot impedir que entrem en la sisena onada. Argimon em va confirmar dies després la seva preocupació i el doctor Clotet me l’ha reiterat en diverses ocasions. A aquests dos metges i senyors de Barcelona, que abans tenien vacances, i a altres savis com ells els hauríem de fer més cas.

El conseller no es cansa de repetir que falta molta gent per vacunar-se. Ho afirma amb contundència i sense embuts, perquè, a diferència dels polítics, Argimón diu el que pensa i, si s’equivoca, rectifica i punt. «Tenim les neveres plenes de vacunes, així que caldria arribar a l’inici del curs escolar amb el 100% de vacunats, almenys en la primera dosi». Argimon, que va patir la Covid a l’octubre, que va estar ingressat una setmana a Can Ruti i que no ha tingut ni un dia de descans, em demana que transmeti a tots els pares i mares que vacunin els seus fills majors de 12 anys. Doncs dit.

Per la seva banda, el doctor Clotet, que aquest estiu he vist patir pels seus pacients i que no ha deixat de visitar Can Ruti cada setmana, està tan preocupat com Argimon per la sisena onada i pel risc que els més grans de 65 anys hagin de tornar a vacunar-se. El seu missatge és clar: “Si un està vacunat pot agafar la Covid, però gairebé segur que evitarà l’hospital i potser la mort”. No hi ha més. I, si no, que ho preguntin al periodista Sergio Mas, que, doblement vacunat, l’ha tornat a agafar i ha hagut d’ajornar l’estrena del seu nou programa ‘The show Mas go on’.

75 anys de l’editorial Alpina

L’últim dia que vaig sentir el doctor Clotet argumentar sobre la Covid va ser a casa de l’empresari Jordi Barceló, del sector de l’electricitat. Ell i la seva dona, Susana, són tan discrets com excel·lents amfitrions. Així que cada estiu reuneix polítics o algun dels seus amics rellevants de Granollers. Per allà han passat Víctor Font, l’arquitecte David Lorente o el director de l’editorial Alpina, Martí Nadal. L’editorial catalana de referència en cartografia i guies de muntanya que acaba de fer 75 anys i que entre els seus usuaris destaca una clientela fidel que va des dels presidents Jordi Pujol i Quim Torra al president de l’escola oficial de metges de Barcelona, Jaume Padrós, o l’alpinista Araceli Segarra.

‘Joc de cartes’, Cadaqués i Roses

Notícies relacionades

El programa Joc de Cartes de TV3 va batre aquest dijous el seu propi rècord d’audiència amb 409.000 espectadors i un ‘share’ del 21,6%. Xifres impressionants per veure quin era el millor restaurant de Cadaqués i Roses. El resultat del programa és una mica enganyós, perquè en realitat només hi concursen tres restaurants d’una zona on l’oferta és extensa i d’altíssima qualitat. Dels tres elegits, La Falconera, Casa Anita i el Xiringuito La Sal, aquest últim es va emportar el premi final. Això sí, no hi van participar els consagrats Can Rafa de la família Martí Faixó, el Compartir dels descendents de Ferran Adrià, el Talla, l’Es Baluard o Can Tito. Ni tampoc el Raviyu, l’Enoteca, la pizzeria La Gritta o els nouvinguts El Viatge o el japonès Chirashi. No obstant, entre tant nivell culinari té molt mèrit el que ha fet al Xiringuito de Cadaqués, que ha passat en tan sols dos anys d’un nivell gastronòmic inexistent a plantar cara als citats. El programa tampoc va fer justícia amb Casa Anita ni amb l’esforç diari que la Maria, l’Ana i el Juanito fan al restaurant més mític de Cadaqués.

La clau de l’establiment guanyador ha sigut l’equip que ha sabut unir Joan Borràs. Un noi de només 26 anys que farà parlar al món de la gastronomia, tot i que no tingui antecedents en aquest sector. El seu pare és pallasso de professió i el seu germà triomfa com a actor. Borràs ha sabut confiar en Aniol Pérez Font com a cap de cuina i això és una garantia i més si al seu costat hi ha la Senda, el Guille i l’Edu a la sala. En definitiva, una grup de bojos divertits, però entregats a aquest bonic ofici de la restauració. De moment, la nit del programa van rebre més de 160 missatges de WhatsApp entre reserves i felicitacions i van doblar el nombre de seguidors a Instagram. Veurem ara com es gastaran aquests 3.000 euros de premi...