Problema creixent a Barcelona

Denuncia l’Ajuntament de Barcelona després de ser atacat per senglars al Tibidabo

  • Un veí de Nou Barris exigeix mesures per evitar la proliferació d’aquests animals a Collserola

zentauroepp29745043 barcelona 2015  05 20  distritos  un jabali   porc senglar  191205193214

zentauroepp29745043 barcelona 2015 05 20 distritos un jabali porc senglar 191205193214

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un veí de Nou Barris ha denunciat l’Ajuntament de Barcelona després d’haver sigut atacat per senglars al Tibidabo, segons informa la cadena betevé. Els fets denunciats van tenir lloc el passat 12 d’agost quan Xavier Bosch va acudir al Tibidabo amb la seva família a contemplar la pluja de Perseids i va ser mossegat per un senglar. Bosch exigeix al consistori que dirigeix Ada Colau que prengui mesures per aturar la creixent proliferació d’aquests animals.

Així, el 12 d’agost, Bosch, la seva dona i els seus tres fills van anar al Tibidabo. Es van asseure en un banc a la carretera de Vallvidrera per contemplar les estrelles. I allà van veure com un grup de persones alimentava uns senglars. De sobte, un dels animals es va acostar a la família Bosch, que es va aixecar del banc i va començar a caminar cap a l’entrada del parc d’atraccions. Va ser llavors quan es van veure envoltats per diversos senglars. «Primer van intentar arrencar-li la motxilla a la meva dona i, al no poder, es van dirigir cap a mi», explica a beteve.cat. Un d’ells el va mossegar. Una mossegada d’uns cinc centímetres que va portar Bosch al servei d’Urgències del Hospital de la Vall d’Hebron.

Notícies relacionades

Bosch estima que «hi ha una població excessiva de senglars a Collserola», fet que des de fa temps constaten amb preocupació els veïns de la zona alta de Barcelona. De fet, ell diu que al seu barri, Nou Barris, aquests animals es menjaven el menjar que es deixava a les colònies de gats. L’objectiu doncs de la seva denúncia és que «els responsables es posin d’acord per prendre les mesures adequades per controlar la població d’aquests animals».

Un estudi de la UAB alertava de l’augment de l’agressivitat cap als humans dels senglars que busquen menjar pels carrers de la part alta de la ciutat de Barcelona.