Els senglars ataquen de nou a Barcelona

Veïns de Gràcia es queixen que els porcs salvatges que poblen la zona aboquen diàriament els contenidors d'escombraries a la recerca de menjar

whatsapp-video-2020-10-13-at-172325 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La barra dels senglars arriba a límits preocupants als barris de les zones altes de Barcelona. Sobretot, després del confinament, que ha fet que aquests animals s’hagin envalentit i fins i tot aboquin els contenidors d’escombraries per menjar les restes de menjar que tiren els veïns, deixant escampades les deixalles al mig dels carrers.

«Els senglars han après a abocar els contenidors per buscar a les escombraries, una cosa que fan un dia sí l’altre també», comenta Elena Flo, que viu al carrer Maduixer del barri de Gràcia, a prop de la transitada carretera de les Aigües.

Escombraries escampades als voltants de la carretera de les Aigües de Barcelona, on els senglars aboquen els contenidors a la recerca de menjar / ELENA FLO / ANA TUDELA

«Els veïns estem farts de demanar a l’Ajuntament de Barcelona que posi un altre tipus de contenidors, com uns d’ancorats que hi ha en carrers pròxims, perquè els animals no puguin escampar les escombraries per tot arreu, però no ens fan cas i només responen que ho estan estudiant», assegura Flo. «Una altra solució seria tancar els contenidors», apunta aquesta veïna. I es queixa que tots els dies els operaris de neteja han de recollir les escombraries escampades, que fins i tot suposen un risc per a la circulació de vehicles per aquests carrers.

whatsapp-video-2020-10-13-at-172327 / periodico

Notícies relacionades

Un altre dels problemes a què s’enfronten aquests veïns del barri de Gràcia és que l’elevat nombre d’exemplars pren els carrers quan fosqueja. «Hi ha a la zona quatre o cinc parelles de senglars adults. Cada parella té set o vuit cries», cosa que suposa que entre 28 i 40 exemplars de porcs salvatges campen al seu aire pels carrers de la capital catalana. «Als veïns fins i tot ens fa cosa sortir a passejar els gossos quan es fa fosc, ja que els senglars han perdut la por i no tenen inconvenient en enfrontar-se a nosaltres o a les nostres mascotes», insisteix Flo, que explica que una veïna del seu carrer no pot ni tan sols obrir la porta del seu garatge quan torna amb cotxe de fer la compra, ja que els senglars se li colen a dins.

El problema, que no és nou, s’ha agreujat per l’augment de la població dels senglars, un extrem que ja va ser vaticinat al maig per la Generalitat. El subdirector d’activitats cinegètiques i pesca continental, Jordi Ruiz, ja va dir llavors que la combinació d’un hivern suau en temperatures, una primavera inusitadament plujosa i la pandèmia de Covid-19 faria que proliferessin els senglars «conflictius».