ANIMALS SALVATGES

Un senglar ataca una família al parc del Tibidabo

L'animal va ferir la mare, que portava una motxilla amb menjar, a la sortida del recinte

zentauroepp34676003 barcelona barcelones 12 07 2016 sociedad tema sobr180817113721 / JOAN PUIG

zentauroepp34676003 barcelona   barcelones     12 07 2016   sociedad   tema sobr180817113721
zentauroepp23825307 jabali180819190802

/

2
Es llegeix en minuts
Felipe Valenzuela

El parc d’atraccions del Tibidabo va ser l’escenari d’un atac d’un senglar contra una família barcelonina dimarts passat a la tarda. "Em va envestir i em va aixecar dos o tres vegades", assegura Núria Medina, víctima de l’agressió. Segons dades de l’ajuntament, la presència d’aquests animals arriba als1.500 exemplars només a Collserola, quan l’espai natural n’hauria d’allotjar a tot estirar uns 600.

Medina sortia del parc d’atraccions al costat del seu marit i els seus dos fills quan van divisar un d’aquests animals. "El vam veure buscant a les escombraries -explica l’afectada-. Estàvem sortint del recinte per agafar el bus i topem amb un senglar gegant". Per evitar el contacte amb l’exemplar, la família es va allunyar el màxim possible de l’animal, caminant lentament per la zona oposada, però la motxilla que portava li va fer una mala jugada

"Els nens no volien tornar"

"El meu fill és diabètic i a la bossa portava insulinagaletes sucs -relata la mare-. No em va donar temps a reaccionar. Volia treure el menjar que portava i tirar-la per evitar que se m’acostés, però en un no res em va envestir em va aixecar del terra dos o tres vegades". L’escena va ser de tot menys agradable ja que a part de les ferides, Medina anava acompanyada dels seus fills i d’una altra família també amb criatures. "Ja a l’hospital, el més gran deia que no volia tornar mai més al parc i el petit després no volia anar-se’n a dormir. Normal per l’ensurt i per veure’m la cama amb sang", explica la mare. Segons la mateixa afectada, altres testimonis de l’esdeveniment van tornar a veure el mateix senglar al costat de les seves possibles cries, la qual cosa explicarial’actitud agressiva de l’animal.

Detall de les ferides patides per la Núria Medina arran de l’atac d’un senglar.

L’atac del senglar li ha ocasionat a Medina un hematoma a la cuixa, dos punts i dies de visites diàries al’Hospital Vall d’Hebron. El malestar amb què s’ha quedat no es basa només en el mateix atac sinó també al lloc on ha passat. "És un parc d’atraccions, li pot passar a qualsevol nen o a alguna persona gran", alerta.

Un ciutadà més de Barcelona

Des de l’administració del parc asseguren ser conscients que la muntanya és "l’hàbitat natural d’aquests animals" però afirmen que els perímetres del parc estan assegurats. "Aquest ésl’únic  cas que ha passat aquest any", comenten. L’actuació de les forces de seguretat, segons fonts del parc, va ser ràpida ja que la Guàrdia Urbana es va presentar en poc temps i va dur a terme la retirada de l’animal que estava identificat.

Notícies relacionades

La Universitat Autònoma de Barcelona va publicar el mes de maig passat un informe que alertava sobrel’augment en l’agressivitat d’aquests animalsJorge R. López Olvera, investigador responsable del projecte, va comentar que s’apreciava més violència en aquests animals contra persones que porten menjar. Olvera va afirmar que aquests porcs salvatges podien arribar a veure l’ésser humà com "una font d’aliment que, si no se'l dona, el senglar pot exigir-la-hi". Segons dades de la Guàrdia Urbana, el 2017 es van produir més de 600 incidències relacionades amb senglars i el 2016 es va sobrepassar el miler d’esdeveniments registrats.

El consistori de la ciutat va iniciar el juliol passatun pla per reduir la presència de senglars en zones residencials. L’ajuntament va començar a ancorar els contenidors a terra, tapar les papereres i informar els veïns sobre les conseqüències d’alimentar els animals amb l’objectiu d’evitar que els porcs salvatges s’acostumin a la vida urbana.