No sabien llegir ni escriure

Alliberats dos germans menors d’edat sotmesos a explotació sexual i mendicitat per part de la seva pròpia família

  • La nena, de 16 anys, era obligada a prostituir-se sota amenaces i constants agressions físiques, mentre que el nen, de 14, era forçat a exercir la mendicitat com a netejavidres de vehicles

  • Han sigut detinguts tres familiars de les víctimes, entre els quals hi ha la mare i la germana gran, i tres clients habituals de la nena

Policia Nacional y Guardia Urbana
Liberados dos hermanos menores explotados sexualmente por su familia y obligados a mendigar en l’ Hospitalet  
La niña, de 16 años, era obligada a prostituirse bajo amenazas y agresiones físicas
El niño, de 14, era forzado a ejercer la mendicidad como limpiacristales de vehículos
Los menores, que no estaban escolarizados, no sabían leer ni escribir, y vivían en una chabola

Policia Nacional y Guardia Urbana Liberados dos hermanos menores explotados sexualmente por su familia y obligados a mendigar en l’ Hospitalet La niña, de 16 años, era obligada a prostituirse bajo amenazas y agresiones físicas El niño, de 14, era forzado a ejercer la mendicidad como limpiacristales de vehículos Los menores, que no estaban escolarizados, no sabían leer ni escribir, y vivían en una chabola

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, han alliberat dos germans de nacionalitat romanesa, un noi de 14 anys i una noia de 16, explotats, presumptament, per tres familiars entre els quals la seva mare i la seva germana gran. La nena era obligada a prostituir-se a la localitat barcelonina de l’Hospitalet de Llobregat, mentre que el nen era forçat a exercir la mendicitat durant pràcticament tot el dia. Han sigut detinguts tres familiars de les víctimes, entre els quals hi ha la mare i la germana gran, i tres clients habituals de la menor.

 Eren els mateixos familiars detinguts que contactaven amb possibles clients per oferir-los mantenir relacions sexuals amb la menor, a qui amenaçaven i agredien físicament de manera constant. La germana gran era l’encarregada de captar els clients mentre exercia la mendicitat a la via pública, aprofitant el temps de canvi als semàfors per parlar amb els conductors i oferir els serveis sexuals de la seva germana. A l’agenda d’un dels telèfons intervinguts i utilitzats s’ha localitzat una llarga llista que es podria tractar d’una cartera de clients, i sobre la qual es continuen fent gestions.

El menor, de 14 anys, era explotat en la mendicitat, sent obligat a treballar com a netejavidres a la via pública des de primera hora del matí fins a ben finalitzada la tarda, i tot el benefici recaptat era per als tres familiars detinguts.

 

Vivien en una barraca i en condicions infrahumanes

Vivien en una barraca i en condicions infrahumanes Els dos menors, originaris d’una de les zones més humils de Romania, vivien en una barraca ubicada en un solar sense edificar del districte barceloní del Poble-sec, sense les mínimes condicions higièniques i de salubritat. No estaven escolaritzats i no sabien llegir ni escriure. Ni tan sols estaven familiaritzats amb elements tan quotidians com un simple ascensor.

 En primer lloc, van ser detinguts els tres familiars, a qui se’ls investiga com a presumptes autors d’un delicte de prostitució, corrupció de menors i contra els drets i deures familiars. També va ser detingut, en aquell primer moment, un client a qui també se l’acusa de cometre un delicte de prostitució i corrupció de menors a l’haver mantingut, presumptament, relacions sexuals amb la menor. Tots dos menors alliberats han sigut posats a disposició de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, a efectes de custòdia i protecció.

Notícies relacionades

 

Una segona fase per localitzar més clients habituals de la menor

Una segona fase per localitzar més clients habituals de la menor En dies posteriors, es van continuar les gestions per a la localització d’altres clients habituals, i es va procedir a la detenció de dos homes més. En aquests moments, la investigació continua oberta amb l’objectiu de localitzar més persones que haguessin pagat per mantenir relacions sexuals amb la nena, per la qual cosa no es descarten noves detencions.