Projecte polèmic

Encreuament de recursos entre l’Ajuntament de Barcelona, els promotors de l’Hermitage i el Port

  • Els impulsors del projecte creuen que el consistori no té legitimitat per vetar-los, i el municipi recorre la concessió del Port per crear l’equipament

barcelona/imagenesnoreste Fotos 1-110224535.jpg

barcelona/imagenesnoreste Fotos 1-110224535.jpg / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pugna que mantenen els promotors de l’Hermitage, avalats pel Port de Barcelona per desplegar el seu equipament en terrenys portuaris, i l’ajuntament, decidit a impedir que es creï en l’ubicació esmentada basant-se en la presumpta falta d’un «projecte cultural» real, ha pujat aquest dimecres de to amb un encreuament de recursos entre totes les parts, que podria acabar en els tribunals.

Els impulsors del museu han anunciat un recurs de reposició davant el consistori en el qual al·leguen manca de legitimitat d’aquest per vetar el seu projecte per envair competències de l’Autoritat Portuària, incomplir la llei catalana de museus i vulnerar fins i tot la legislació europea. El nou president del Port, Damià Calvet, ha afegit després que també han recorregut la negativa municipal.

El Museu Hermitage Barcelona rebat els fonaments jurídics de la denegació de la tramitació d’un conveni entre l’ajuntament i el Port de Barcelona segons acord de la Comissió de Govern del consistori per una interpretació «contrària a dret» del Pla Especial de la Nova Bocana (PENB) del port barceloní, han detallat.

Interessos enfrontats

Notícies relacionades

Poc després, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha anunciat la interposició d’un recurs contra la concessió del Port per al desenvolupament del projecte de l’Hermitage aprovada en el consell d’administració de l’autoritat portuària del mes de maig passat. L’objectiu municipal, ha remarcat, és «defensar l’interès públic». La regidora ha criticat que en el consell d’administració del port celebrat avui els responsables del museu hagin aconseguit per part del port que es retirés la condició de presentar un acord amb el Liceu, com van sol·licitar. Segons fonts del Port, aquest requisit se substitueix pel d’establir les bases per celebrar espectacles de música, ballet i dansa, sense que hagin de limitar-se al Liceu.

Malgrat el que sembla una guerra oberta des de fa molts mesos, totes les parts han destacat avui la seva voluntat de dialogar. Des de l’Hermitage, intenten arribar a un acord abans de recórrer a la batalla judicial, addueixen. Mentre que tant Calvet –que relleva Mercè Conesa– com Sanz s’han mostrat favorables a acostar posicions per desencallar el conflicte i trobar solucions, han manifestat.