Convocatòria

Barcelona acollirà del 5 al 10 d’octubre tres cites sobre ciclisme

  • La ciutat serà seu del Congrés EuroVelo i Cicloturisme 2021, del 18è Congrés Ibèric ‘La bicicleta i la ciutat’ i del 7è Congrés Internacional de la Bicicleta de Catalunya

22 DE ABRIL DEL 2021. BARCELONA. BUENAS PRACTICAS EN BICI EN BARCELONA. BICICLETA. CARRIL BICI DE DOBLE SENTIDO DE LA CALLE DE G

22 DE ABRIL DEL 2021. BARCELONA. BUENAS PRACTICAS EN BICI EN BARCELONA. BICICLETA. CARRIL BICI DE DOBLE SENTIDO DE LA CALLE DE G / MONICA TUDELA (Bcn)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona serà a la tardor cimera del debat sobre el ciclisme per partida triple en menys d’una setmana: acollirà tres congressos en tan sols cinc dies, del 5 al 10 d’octubre. Mai abans havia passat que una ciutat acollís tres cites sobre la qüestió. Ho permetrà el context de CICLOBCN21, una cita que farà de paraigua a les convocatòries, amb el lema Pedalem ciutats i territori, que és una iniciativa encapçalada per la Generalitat de Catalunya en la qual han col·laborat l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Federació Europea de Ciclistes i la Federació Portuguesa de Cicloturisme i Usuaris de la Bicicleta, ConBici i FEM Bici, entre d’altres.

Les tres reunions que es faran a Barcelona són el Congrés EuroVelo i Cicloturisme 2021, del 18è Congrés Ibèric La bicicleta i la ciutat i del 7è Congrés Internacional de la Bicicleta de Catalunya. En tots tres hi haurà una trobada entre professionals del sector i activitats en l’espai públic, que persegueixen defensar el protagonisme de la bicicleta i reafirmar el compromís, de la ciutadania i de les institucions, per tal de fomentar el seu ús. L’auditori Axa serà la seu dels congressos. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Zicla són els principals patrocinadors de la cita.

El contingut

El Congrés EuroVelo i Cicloturisme 2021, el més rellevant en l’àmbit del cicloturisme, de caràcter biennal, se celebrarà entre el 5 i el 7 d’octubre. Comptarà amb la presència del director de l’Organització Mundial del Turisme, Dirk Glaesser, i la presidenta de l’Aliança Mundial de Ciclistes, Raluca Fiser. En les jornades es presentaran casos d’èxit en salut, infraestructures, investigació, reactivació econòmica i generació d’ocupació mitjançant el cicloturisme. També intervindran representants de diferents destinacions cicloturístiques consolidades.

El Congrés EuroVelo i Cicloturisme, que promou la Federació Europea de Ciclistes, és una cita biennal que s’organitza des del 2012 per promocionar el cicloturisme a Europa i impulsar el desenvolupament de la xarxa EuroVelo, un conjunt de 15 rutes cicloturístiques que creuen Europa de punta a punta. N’hi ha una en servei entre la Jonquera i Sils, i es preveu que entrin en funcionament els trams d’accés a Barcelona a la tardor.

Notícies relacionades

 El 7è Congrés Internacional de la Bicicleta i el 18è Congrés Ibèric ‘La bicicleta i la ciutat’ se celebraran els dies 7 i 8 d’octubre i s’obriran amb un sessió plenària en la qual participaran representants de ciutats que han apostat per l’ús de la bicicleta com a vehicle prioritari. Durant els dies de congrés hi haurà presentacions, tallers, audiovisuals i taula rodones sobre tota mena de qüestions vinculades amb la bici. Pierre Serne, actual president de Club de Villes et Territoires Cyclables, tancarà la cita.

Entitats de la ciutat i el mateix Ajuntament de Barcelona organitzaran els dies 9 i 10 d’octubre activitats sobre la bici i el consistori aprofitarà el context per celebrar la seva festa anual de la bicicleta.

Temes:

Bicicletes