Reforma urbana

Colau anuncia que els restauradors hauran de pagar els elements del nou disseny de terrasses

  • L’alcaldessa de Barcelona anuncia una línia de subvencions per als negocis més petits

  • Critica una ampliació de l’aeroport del Prat a costa d’un espai natural protegit

Una terraza de restaurante ampliada en la calzada a partir de barreras New Jersey pintadas de amarillo.

Una terraza de restaurante ampliada en la calzada a partir de barreras New Jersey pintadas de amarillo. / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dimecres que els restauradors tindran la «responsabilitat» de pagar els elements que formin part del nou disseny de terrasses si bé es llançarà una línia de subvencions especialment per als negocis més petits.

En una entrevista a Betevé, Colau ha assegurat que els esmentats elements, negociats amb el Gremi de Restauració, substituiran els blocs de formigó coneguts com a ‘New Jerseys’; es farà una implementació en format de prova pilot de forma progressiva i al llarg d’«uns mesos» s’aniran implantant sota el criteri de no restar espai a les voreres sinó a les calçades.

«Hem innovat. Hem de felicitar-nos col·lectivament perquè enmig de la pandèmia no traiem espai al vianant, que és on hi havia conflicte, i aquestes són les terrasses que ara es consoliden», ha afirmat.

L’Ajuntament ja havia anunciat la seva intenció de retirar els blocs de formigó grocs que ara delimiten l’espai per al pròxim hivern.

Espai natural protegit

Sobre l’ampliació de l’aeroport, Colau ha afirmat que «AENA ha de fer un pas enrere» en el «plantejament tancat» que ha fet inicialment per al Prat però ha considerat que «som a temps que repari l’error». Segons Colau, amb el seu projecte d’ampliació, AENA està dient «si voleu inversió m’heu de dir que sí» i que «o em deixeu arrasar per fer una ampliació o no poso ni un euro».

Notícies relacionades

L’alcaldessa ha insistit que «fa falta inversió en l’aeroport» però que proposar una tercera pista en un espai natural amb la màxima protecció europea i quan l’aeroport actual està incomplint els compromisos ambientals de l’anterior «no és realista i Europa no ho permetria».

Colau, ha remarcat que AENA és una societat publicoprivada «amb lideratge públic» i ha anunciat que acudirà a la primera convocatòria de la taula per abordar la qüestió de l’aeroport que ha anunciat el Govern i pot ser que també hi acudeixi el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC). El que sí que ha concretat és que en les reunions següents serà la tinenta d’alcaldia d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, la que representi el govern municipal.