Divendres a la nit

Nova nit de ‘botellon’ a Barcelona: la Guàrdia Urbana desallotja més de 7.000 persones

  • El front marítim és on s’ha concentrat més gent, així com al Born

  • Algunes persones desobeeixen l’obligació de portar mascareta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gairebé una setmana després del final de l’estat d’alarma, durant la nit de divendres la Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat un total de 7.180 persones que feien ‘botellons’ a Barcelona, han explicat a l’ACN fonts municipals.

La zona de platges, sobretot a la Barceloneta, però també al Passeig del Born, ha sigut la que ha concentrat més gent, però s’ha desallotjat sense incidents, i sense multes, malgrat que moltes persones ni respectaven l’obligació de portar mascareta ni la distància social.

La festes després del final de l’estat d’alarma

Fa una setmana, la capital catalana es va omplir de festes per celebrar el final de l’estat d’alarma. Llavors, quan van tocar les 12 de la nit del 9 de maig, els botellons van inundar places, avingudes i platges durant la primera nit sense toc de queda. La pràctica majoria dels congregats ni porta mascareta ni respecta les distàncies de seguretat, i entre els assistents hi havia turistes europeus vinguts per a l’ocasió.

Notícies relacionades

Després del que va passar, i per evitar aquestes concentracions massives, la Guàrdia Urbana va anunciar que instal·laria dispositius fixos en aquells espais de la ciutat on habitualment hi hagi més concurrència de gent.

Així, a partir de les 20.00 hores hi haurà patrulles en aquells llocs en què hi pot haver més aglomeració de persones. És el cas de les places de Ciutat Vella, del Born, de Sants-Montjuïc o de les zones de les platges.