La mobilitat a la capital catalana

L’entorn de més de 150 escoles de Barcelona estarà pacificat el 2022

L’ajuntament accelera les intervencions

2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dissabte que un total de 155 escoles de la ciutat tindran el seu entorn pacificat a finals de 2022. Segons ha destacat, el programa ‘Protegim les Escoles’ continua avançant de cap a cap de la ciutat. El govern municipal ha concretat que el llistat d’escoles previstes per a l’any vinent suma 54, que s’afegeixen al centenar de centres educatius on ja s’ha actuat o es farà al llarg d’aquest any. Els equipaments disposaran d’un espai urbà pacificat al qual s’atribueix un aire de més qualitat, més espais de trobada ciutadana, menys accidentalitat i sorolls.

El govern d’Ada Colau pretén protegir prioritàriament els nens i nenes de la capital catalana i fer de les escoles i els seus voltants un lloc segur, on els centres educatius siguin punts neuràlgics i d’especial atenció en l’espai públic, segons ha destacat en un comunicat.

La pacificació d’entorns escolars suma mesos d’intervencions. La primera va ser el gener del 2020, a l’Escola Acebo, a Sant Martí, que va marcar el tret de sortida per a unes altres 25. La mesura permet organitzar millor les entrades i sortides dels alumnes, així com mantenir la seva distància de seguretat en l’actual situació de pandèmia, ha destacat l’ajuntament. A més, els veïns poden fer ús de les zones incorporades.

Planificació creixent

Per al 2021 el consistori té a punt un paquet d’actuacions en l’entorn de 75 centres escolars. Són més del doble de la trentena d’escoles per any que preveia inicialment el programa municipal, emfatitzen. La comissió de govern municipal ja ha aprovat els projectes executius. Les obres es portaran a terme entre juliol i agost, aprofitant les vacances escolars.

Notícies relacionades

Els 101 centres en els quals s’haurà intervingut entre 2020 i 2021 suposen una millora «important de l’espai que utilitzen la comunitat educativa i el mateix veïnat», insisteixen fonts municipals. Es tradueix en intervencions per eliminar 14 carrils de circulació i potenciar 17 carrers amb prioritat per al vianant. A més, permetran guanyar 14.150 metres quadrats d’asfalt que passaran a ser espais de gaudi amb bancs i elements de joc, que equivalen a més d’una illa de l’Eixample.

De cara al 2022, l’equip de govern municipal ja ha comunicat a les comunitats educatives les 54 escoles on s’actuarà, que repercutiran en 22.460 alumnes. L’ajuntament treballa amb els centres per iniciar els processos participatius i definir els projectes executius de cara a tenir-los llestos a finals d’aquest any i executar les obres a l’estiu. A més, els districtes podran afegir centres beneficiats.