Pugna judicial

Un jutjat anul·la el projecte de dentista municipal de Barcelona

  • L’Ajuntament de Barcelona recorre la decisió i assegura que continuaran treballant en el projecte perquè, al no ser una sentència ferma, el projecte no queda invalidat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutjat contenciós administratiu número 7 ha anul·lat el projecte de dentista municipal impulsat per l’Ajuntament de Barcelona dirigit a tota la ciutadania amb preus entre un 10% i un 40% per sota del preu de mercat, ha explicat la regidora de Salut, Gemma Tarafa.

Segons ha avançat ‘Gaceta Dental’, la sentència accepta el recurs del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs (COEC) contra aquest projecte al considerar que l’ajuntament no té competència en aquesta matèria.

El COEC va imposar un recurs contra el projecte de dentista municipal i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va acordar mesures cautelars que després va suspendre a petició de l’ajuntament.

Davant la nova decisió del jutge, Tarafa ha anunciat que «aquesta sentència ja està sent recorreguda» i ha explicat que al no ser una sentència ferma no invalida que el projecte pugui tirar endavant, per la qual cosa ha assegurat que hi continuaran treballant.

Ha lamentat que no és la primera vegada que reben un recurs o una cautelar pel projecte de dentista municipal, però ha confiat que el TSJC «dictarà una sentència favorable» per als interessos del consistori, com va fer al suspendre les cautelars.

Estratègia municipal

Notícies relacionades

A més del dentista que el consistori vol obrir per a tota la ciutadania a preu reduït, l’ajuntament ja ha obert un dentista municipal per a persones amb pocs recursos (amb dues seus a l’Eixample i Nou Barris) i un altre per a nens de fins a set anys i persones sensellar (al districte de Sarrià-Sant Gervasi).

També ha firmat un conveni amb l’Associació Empresarial de Centres d’Assistència Dental (Aecad) per atendre a preu reduït persones vulnerables que siguin usuàries de la Targeta Rosa o la targeta Barcelona Solidària.