VICTÒRIA PARCIAL DEL CONSISTORI

El TSJC aixeca les mesures cautelars contra el dentista de Colau

A falta d'una sentència definitiva, el tribunal acaba amb la restricció que frenava la iniciativa a petició del sector

Tarafa confia que el servei, que persegueix atendre 36.000 persones a l'any, obri el primer semestre del 2021

zentauroepp50332918 bcn191010164051

zentauroepp50332918 bcn191010164051 / maitecruz

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Si el Cid aconseguia victòries després de morir, el dentista municipal d’Ada Colau  les aconsegueix abans d’haver nascut. Mai s’havia parlat tant d’un projecte no nascut, si es deixa de banda el tramvia. El dentista municipal, una figura prevista amb un estalvi de fins a un 40% sobre les tarifes habituals, plantejat per atendre 36.000 barcelonins cada any quan estigui a ple rendiment, va ser aprovat pel ple municipal del març del 2019.

Un recurs administratiu del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya va provocar una reacció judicial: al juny es van dictar mesures cautelars i el consistori es va veure obligat a aturar el projectes. Aquest dimarts, la regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha comparegut per anunciar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aixecat aquestes mesures cautelars i que el projecte segueix el seu curs: «Estem molt contents».

Sense danys a tercers

«La sentència reconeix que no hi ha prou arguments per afirmar que l’ajuntament no pugui desenvolupar aquesta iniciativa i que tampoc n’hi ha per assegurar que la iniciativa pugui generar perjudicis econòmics a usuaris o al Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, que és qui va plantejar el contenciós administratiu», ha declarat la regidora.

Notícies relacionades

Tarafa ha confiat que la «sentència definitiva» vagi en aquesta línia. Perquè el TSJC encara ha de dirimir l’interrogant principal: el de si el consistori té competències per convertir-se en operador odontològic. La previsió, ha dit la regidora, és que el servei obri «el primer semestre del 2021».

Dos gabinets

El projecte preveu dos gabinets, un primer a Nou Barris, amb vuit butaques, i un altre, uns dos anys després, en una zona per determinar, amb prop de 40 professionals de diversos perfils (dentistes, higienistes). La idea és que el 12% de barcelonins que no van al dentista, presumiblement perquè no en poden afrontar el cost, agafin aquesta opció, que preveu atendre 36.000 persones cada any. No existeix límit d’ingressos, però si passats sis mesos la demanda desborda la previsió, se’n podrien establir.