Transport públic

El Govern concedeix una subvenció de 109,3 milions a l’ATM

  • El Consell de Ministres recolza el finançament del transport públic en àrees metropolitanes com la de Barcelona

  • L’ajuda servirà per pal·liar els efectes de la caiguda d’ingressos provocat pel descens de viatgers arran de la pandèmia

El Govern concedeix una subvenció de 109,3 milions a l’ATM
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM) rebrà una injecció econòmica de 109,3 milions d’euros, després que el Consell de Ministres d’aquest dimarts hagi aprovat una subvenció nominativa per aquesta quantitat. La subvenció arriba a iniciativa del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, amb l’objectiu de «finançar el transport terrestre públic regular de viatgers en el seu àmbit d’actuació, garantint així la prestació del transport públic en aquesta important àrea metropolitana», segons dicta el comunicat del ministeri que encapçala José Luis Ábalos.

Notícies relacionades

El Govern ha adoptat un canvi de criteri en la gestió d’aquestes partides, ja que fins l’any passat li corresponia atorgar les subvencions al Ministeri d’Hisenda i no al de Transportes. El comunicat, després de l’aprovació de la subvenció, detalla el paper de l’Estat en el finançament del transport regular de viatgers en àrees metropolitanes com la de Barcelona, «que es caracteritzen per un important volum de població afectada, una gran intensitat de desplaçaments, la participació de diverses administracions en la seva gestió i l’afectació del seu funcionament sobre l’activitat econòmica general i de diversos sectors». La concessió d’aquest tipus de subvencions està condicionada a disposar d’un pla de mobilitat sostenible.

Caiguda d’ingressos

Aquests 109,3 milions serviran, sens dubte, per pal·liar la caiguda d’ingressos de l’ATM provocada l’any 2020 per la pandèmia del coronavirus, que va portar que molts ciutadans deixessin d’utilitzar el transport públic per temor d’un contagi. Els ingressos per la compra de bitllets, segons l’ATM, van caure un 45%, cosa que va suposar recaptar 247,8 milions d’euros menys. Es van registrar un total de 565 milions de viatges del transport públic en l’àrea de Barcelona, cosa que va suposar una caiguda del 46,6% respecte a l’any anterior. En aquest 2019 es va arribar al màxim històric de 1.057 milions de validacions.