1,44 mil·ligrams per litre d’aire expirat

Investigat un camioner a Barcelona per superar 10 vegades la taxa d’alcohol permesa

La Guàrdia Urbana deté el conductor, que ja ha sigut denunciat penalment, per circular pel barri de la Verneda amb una llum posterior fosa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana ha obert una investigació després de detenir aquest dijous el conductor d’un camió que circulava amb una taxa d’alcohol d’1,44 mil·ligrams per litre d’aire expirat, una xifra que supera en gairebé deu vegades la permesa per als conductors d’aquest tipus de vehicles. Segons ha explicat la Guàrdia Urbana de Barcelona, els fets van tenir lloc aquest dijous a la nit al barri de la Verneda.

Notícies relacionades

Una patrulla va observar que el vehicle circulava amb una llum posterior fosa, per la qual cosa va ordenar al vehicle que s’aturés i es va fer la prova d’alcoholèmia al conductor, que ja ha sigut denunciat.

Segons la normativa de la Direcció General de Trànsit (DGT), el conductor ha comès un delicte penal (al superar una taxa d’alcohol de 0,60 mil·ligrams per litre en aire exhalat o d’1,2 grams per litre en sang) i s’enfronta a una pena de presó de tres a sis mesos, o una multa de sis a dotze mesos, o treballs en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies i, en qualsevol dels casos, a la retirada del permís de conduir d’un a quatre anys.