Denúncia de l’Arquebisbat

Un capellà expulsat de l’Església oficia misses en un centre il·lícit a Barcelona

  • El clergue que exerceix a l’espai de culte que manca d’autorització del carrer de Bailèn va ser expulsat de l’estat clerical per la Santa Seu el 2017

Un capellà expulsat de l’Església oficia misses en un centre il·lícit a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

L’Arquebisbat de Barcelona ha alertat aquest dimecres de l’obertura d’un espai de culte que no compta amb la seva autorització perquè es pugui celebrar esdeveniments en nom de l’Església catòlica i, per això, «es troba en situació d’il·licitud».

En un comunicat, ha afirmat que en aquest espai –situat en el número 100 del carrer de Bailèn de Barcelona– celebra missa Miguel Ángel Barco López, del qual l’Arquebisbat assenyala que és un «antic clergue d’Alcalá de Henares que va rebre la pena d’expulsió de l’estat clerical imposada per la Santa Seu el 22 de juliol del 2017».

Es demana que els feligresos no hi assisteixin

Segons l’Arquebisbat, Barco no pot utilitzar cap tipus d’hàbit ni de distintiu clerical i té prohibit qualsevol exercici de ministeri sacerdotal en tots els seus àmbits, per la qual cosa «no pot ser mai admès com a clergue en cap celebració litúrgica de l’Església catòlica».

L’Arquebisbat assenyala que celebra també pretesament misses a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), a l’ermita de Can Cerdà, per la qual cosa el Bisbat de Terrassa també ha fet aquest dimecres un avís a la feligresia en el mateix sentit.

Notícies relacionades

Per això, ha alertat els fidels de les diòcesis de Barcelona i Terrassa perquè «evitin acuradament l’assistència i participació en el culte ni en l’espai indicat ni en cap altre lloc amb la persona esmentada, per raó de la seva il·licitud».

Així mateix, ha advertit als clergues de les dues diòcesis que considerin «estrictament prohibida» per a ells qualsevol tipus de celebració de culte ni en l’espai esmentat ni amb la persona referida, sense perjudici de la responsabilitat canònica que se’n pogués derivar.