Decisió polèmica

ERC critica que les bosses de l’Ajuntament de Barcelona per donar suport al comerç local siguin ‘made in Xina’

  • Les saques fabricades a Àsia formen part d’una campanya per promoure la compra en botigues de proximitat

ERC critica que les bosses de l’Ajuntament de Barcelona per donar suport al comerç local siguin ‘made in Xina’
1
Es llegeix en minuts

Miquel Colomé, conseller del Districte de Gràcia per Esquerra Republicana, ha assegurat a les seves xarxes socials que demanarà explicacions al Govern municipal d’Ada Colau sobre l’origen d’unes bosses ‘made in Xina’ que tenien per objectiu revitalitzar i promoure el comerç local de la ciutat, un dels més afectats amb la crisi del coronavirus.

«Compra a prop i compraràs sostenible» és el lema de la nova campanya de l’Ajuntament de Barcelona que mira de propulsar el comerç de proximitat a la ciutat. Juntament amb aquesta campanya, l’alcaldia de Colau ha repartit unes bosses de tela reutilitzables amb l’eslògan imprès perquè les botigues les puguin donar com a obsequi als seus clients. No obstant, les xarxes s’han indignat a l’observar que aquestes bosses han sigut fabricades en països com la Xina o l’Índia.

Esquerra demanarà explicacions a l’alcaldessa

Tal com diversos usuaris han denunciat a les xarxes socials, incloent-hi el conseller Colomé, les bosses inclouen una etiqueta on avisen que es fabriquen al continent asiàtic, un missatge incongruent amb el de la mateixa campanya, que insta a comprar al comerç de proximitat.

El polític ha denunciat l’ús de materials fabricats a la Xina i l’Índia i l’ha qualificat com «un insult a tots els tallers, fabricants i comerços tèxtils que cada dia lluiten per sobreviure en aquests moments».

Notícies relacionades

A més, ha advertit que demanarà explicacions a l’alcaldia de Barcelona, en mans d’Ada Colau (de Barcelona en Comú) gràcies a un pacte amb Esquerra, en el ple del pròxim dimarts.

Aquesta nova campanya a favor del comerç de proximitat es presenta després d’unes restriccions per contenir el coronavirus que han sigut especialment dures amb el petit comerç, els que tenen serioses dificultats per pagar els lloguers dels seus locals i fer front a les grans empreses i les compres ‘online’.