Campanya contra la sinistralitat

La impactant campanya de trànsit de la Guàrdia Urbana amb vídeos reals per frenar els accidents a Barcelona

Una de les imatges capta la brutal col·lisió entre una moto i un cotxe gravada des de la càmera del cotxe d’un turista

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Urbana ha posat en marxa una dura campanya amb imatges reals d’accidents de trànsit a Barcelona. El vídeo més impactant l’ha compartit la policia aquest dimecres en una roda de premsa que recull el xoc entre una moto que anava per la Diagonal i un vehicle que baixava per carrer de Balmes. Les conseqüències de la col·lisió són fatals.

La càmera instal·lada al cotxe d’un turista va captar l’accident en el qual surt disparat el conductor de la moto diversos metres depassant el cotxe implicat.

Notícies relacionades

L’objectiu de la campanya és «sensibilitzar la ciutadania de les conseqüències que tenen les infraccions i distraccions», segons explica la Guàrdia Urbana que compta amb la col·laboració de les associacions d’ajuda a víctimes d’accidents de trànsit.

Aquest dimecres s’ha presentat el balanç de sinistralitat a Barcelona durant l’any 1 de la pandèmia. Els accidents han baixat un 38% i la xifra de víctimes s’ha reduït gairebé un 40%. Les persones mortes van passar de 22 a 14, la meitat de les quals eren motoristes. El 2020, no obstant, deixa una dada tan peculiar com inquietant: les sancions per excés de velocitat, sense que la Guàrdia Urbana fes res diferent respecte al 2019, es van multiplicar gairebé per dos.