La nit de Reis

Colau critica la seva reprovació per la sortida nadalenca amb la seva família

L’alcaldessa arremet contra JxCat i Ciutadans per difondre «informacions falses»

Demana al Govern que el confinament de la ciutat passi a ser metropolità i no municipal

Ada Colau: Crec que ara tornaria a guanyar les eleccions

Ada Colau: Crec que ara tornaria a guanyar les eleccions

3
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa Ada Colau ha arremès aquest dimarts contra JxCat i Ciutadans per difondre missatges que han circulat a les xarxes socials denunciant que la nit de Reis es va reunir amb la seva família, que estava de vacances en una casa rural del terme municipal de Sant Feliu de Pallerols (la Garrotxa), saltant-se la normativa. L’alcaldessa, que s’hi va desplaçar abans que entrés en vigor el confinament municipal, el 7 de gener, ha insistit en una entrevista en ‘Els matins’ de TV-3: «La màxima recomanació era reduir la interacció social i és el que vam fer. Crec que la meva família té el mateix dret que les altres famílies. Em fa la sensació que se’m fiscalitza a uns nivells que no es fiscalitza a altres càrrecs públics», i ha lamentat l’actitud dels dos partits de l’oposició.

«Informació falsa»

«Em sap greu que representants de càrrecs públics difonguessin una informació falsa, i malgrat que jo els ho vaig dir la van difondre. He de lamentar que s’estengui aquesta pràctica. Quan els ciutadans em demanin explicacions donaré totes les que facin falta, però JxCat i Ciutadans difonen coses sabent que són mentida». «Ja he explicat que vaig complir la normativa, només amb el meu marit i els meus dos fills i sense cap mena d’interacció social [...] No sé si JxCat em diu que he d’anar més enllà del que diu el seu Govern, perquè jo he seguit les directrius», ha remarcat.

 Malgrat que s’ha aclarit que no va vulnerar cap restricció del Procicat, sí que es va saltar la recomanació de limitar la mobilitat, cosa que ha portat JxCat a presentar una reprovació contra l’alcaldessa a la qual s’hi ha sumat Ciutadans i que ha refredat ERC. En l’entrevista, Colau també ha agraït l’actitud dels republicans: «Agraeixo que grups com ERC no hagin entrat» en la polèmica, ha explicat.

«En plena emergència» pel ‘Filomena’

JxCat argumenta també que l’«escapada irresponsable» es va produir «en plena emergència de neu i glaç a Barcelona, ja que l’ajuntament ja havia activat el dia 5 el pla municipal d’emergència, que es va mantenir fins al dia 10, i malgrat les restriccions de la Covid-19». Registrada ja la proposició per a la reprovació de Colau, molt segurament la proposta es debatrà i votarà en la comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, que podria reunir-se aquest dimecres.

Notícies relacionades

Colau ja havia denunciat a través de Twitter ser víctima d’una falsa notícia. Amb dos tuits, Colau va indicar: «La dreta rància catalana i espanyola, juntetes en les seves campanyes d’odi, estan difonent ‘fake news’ sobre les meves vacances de Nadal. He seguit la normativa en tot moment».

En aquest comunicat s’explica: «Ada Colau va pujar a la casa rural on hi havia la seva família. Hi va pujar la nit de Reis, data en la qual estava permès el desplaçament entre diferents municipis per anar a un allotjament turístic. També estava permès el desplaçament entre municipis els dies posteriors a Reis per al retorn al domicili habitual. En el cas de l’alcaldessa, va complir escrupolosament la normativa». Demana un confinament metropolità

En un altre ordre de coses, l’alcaldessa ha fet balanç de la pandèmia a la ciutat i ha demanat de nou que el confinament passi a ser metropolità i no municipal. Així, considera, s’evitarien aglomeracions en alguns espais com ara les platges i Collserola. «La gent necessita sortir a prendre l’aire. Tot el territori no és igual. Per evitar aglomeracions és millor fer un confinament metropolità que municipal i demanem que es tingui en compte sobretot quan fa bon temps. Ho hem parlat amb la Generalitat. Tenim molta densitat de població. No és el mateix un confinament municipal a Barcelona que en un altre municipi amb menys població», ha afirmat. I ha tornat a demanar a la Generalitat «que tingui en compte que per poc que es pugui no tracti igual Barcelona que un petit municipi del Pirineu».