Cavalcada especial

Els Reis Mags ja són a Barcelona

Aquesta tarda Ses Majestats desembarcaran per repartir els regals als nens i nenes

2
Es llegeix en minuts

Els Reis Mags ja són a Barcelona per complir, malgrat la situació de pandèmia, la seva tasca d’entregar regals als nens i nenes de la ciutat. Ho faran tot i que condicionats per les restriccions amb motiu de la pandèmia que han obligat a modificar la tradicional cavalcada de Reis.

Aquest dimarts al migdia Ses Majestats han arribat a bord del seu pailebot, des del qual han recorregut el litoral. El desembarcament està previst per a aquesta tarda, quan participaran en una edició especial de la cavalcada. Serà una cavalcada diferent perquè aquest any Melcior, Gaspar i Baltasar no podran desfilar pels carrers de Barcelona per evitar que es produeixin aglomeracions. Al seu lloc, es convertiran en estrelles de la tele. Els rebrà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb el pa i la sal com a regal de benvinguda, i els entregarà les claus de la ciutat perquè puguin repartir els regals sense problemes.

L’arribada dels Reis es podrà veure per la televisió a través de Beteve, TV-3 i TVE a Catalunya. El Parc de la Màgia d’Orient serà l’escenari d’un espectacle que permetrà portar l’experiència de la cavalcada a totes les llars. «Hem convertit aquesta instal·lació en un immens plató de televisió per acollir un espectacle escènic fidel a la nostra millor tradició de dansa, circ i d’arts de carrer. Un espectacle que sorprendrà i que sens dubte tots volem que sigui irrepetible, en tots els sentits del terme», ha afirmat el regidor de Cultura, Joan Subirats.

L’alcaldessa Ada Colau ha enviat via Twitter un missatge tranquil·litzador als més petits: «Nens i nenes, no us preocupeu. M’ocuparé de donar la benvinguda als Reis i la clau que obre totes les cases».

40.000 visitants al campament dels Reis

Notícies relacionades

El Parc de la Màgia d’Orient, l’espai del Fòrum de Barcelona on hi ha el carregament dels Reis Mags enviat a la ciutat i que substitueix la tradicional cavalcada, aquest migdia ha tancat les portes amb un balanç d’uns 40.000 assistents. La instal·lació ha estat oberta al públic –amb cita prèvia– des del 28 de desembre fins al 5 de gener, excepte el dia 1 de gener, i les 45.000 entrades disponibles es van esgotar el 27 de desembre, tot i que el 12% finalment no s’han utilitzat al no acudir les persones que les van sol·licitar.

«Hem fet compatible poder fer viure la màgia dels Reis amb una situació molt, molt complicada per a la ciutat: s’ha garantit una circulació fluida, sense aglomeracions, amb distància, a l’aire lliure i amb molt poques cues», ha dit el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats. El regidor ha assenyalat que el projecte s’ha fet a mida d’una gran ciutat: «Cap altre municipi ha treballat en l’escala que ho ha fet Barcelona aquests dies, ja que han optat per oferir cavalcades estàtiques o campaments reals amb projectes més reduïts». Així mateix, ha apuntat que el resultat obtingut «ha sigut el d’un projecte ple de creativitat, tecnologia i sensibilitat i 100% barceloní».