Dispositiu policial

Barcelona vigilarà aquesta nit de Cap d’Any que es compleixi el toc de queda i que no hi hagi festes il·legals

Batlle demana que es redueixin «al màxim» la mobilitat i els contactes socials

Barcelona vigilarà aquesta nit de Cap d’Any que es compleixi el toc de queda i que no hi hagi festes il·legals
2
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona centrarà el seu dispositiu policial de la nit de Cap d’Any a vetllar pel compliment del toc de queda i a evitar les festes o concentracions de gent que suposin un risc sanitari en el context de la pandèmia de la Covid-19.

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat de l’ajuntament, Albert Batlle, ha demanat en roda de premsa aquest dimecres que es redueixin «al màxim» la mobilitat i els contactes socials, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

L’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, ha detallat que el dispositiu constarà de 251 agents, una xifra, segons ha dit, similar a la d’altres anys, però, a causa de la singularitat de la situació d’aquesta nit de Cap d’Any, el servei variarà «sensiblement», centrant-se en tres eixos.

Vetllar per les restriccions

D’una banda, els agents vigilaran que es compleixin les restriccions, tant en les reunions de persones a la via pública com, sobretot, respecte al toc de queda, que la Generalitat ha fixat per a l’una de la matinada; segons Velázquez, es tracta d’«una de les prioritats de la nit».

En aquest sentit, els responsables de seguretat de l’ajuntament han descartat les concentracions a les platges de la ciutat, atesa la meteorologia, però sí que les han previst en parcs públics i altres «ubicacions conegudes» en les quals se solen produir revetlles a l’aire lliure.

Velázquez ha explicat que, per ara, no tenen constància de cap convocatòria, però ha alertat que se solen produir amb rapidesa a través de les xarxes socials.

«En la mesura dels recursos i les possibilitats, i aplicant la llei, actuarem amb total contundència davant la convocatòria de festes que puguin posar en risc les persones que hi assisteixen i la resta de la comunitat», ha conclòs Velázquez.

Mobilitat viària

En segon lloc, la Guàrdia Urbana també vetllarà «per la convivència i la seguretat», especialment referent a l’activitat delictiva i a la mobilitat viària; si bé els responsables han previst una reducció dels desplaçaments similar o superior a l’observada en el pont de la Puríssima, quan va ser del 20%, s’han mostrat especialment preocupats pel consum d’alcohol o drogues i per les infraccions de velocitat.

Finalment, el cos controlarà els actes descentralitzats organitzats per l’ajuntament, que «tenen exigències des del punt de vista de la seguretat, sobretot en restriccions de mobilitat específica en els perímetres» dels escenaris dels actes.

Notícies relacionades

Una part dels agents del dispositiu, per tant, estaran repartits per la ciutat, amb especial atenció a la franja de més mobilitat entre les 23.00 h i la 1.00 h; a partir d’aquella hora del toc de queda, les patrulles continuaran controlant el seu compliment al llarg de la geografia urbana.

Batlle ha demanat a la ciutadania que mostri un «comportament solidari» davant els cossos de seguretat.