La desescalada per sectors

¿Què puc fer aquest diumenge a Barcelona?

El pont de la Puríssima més atípic arriba amb confinament perimetral de cap de setmana

zentauroepp53403494 cine coronavirus200930132315

zentauroepp53403494 cine coronavirus200930132315

1
Es llegeix en minuts

El coronavirus ha obligat a un atípic pont de la Puríssima (amb els dies festius 6 i 8 de desembre). Amb gran part dels barcelonins a la ciutat a causa del confinament municipal de cap de setmana, les opcions d’oci per a aquests dies festius són escasses a causa de les restriccions de la primera fase de la desescalada.El toc de queda continua vigent, de les 22 hores fins a les 6 hores.

De fet, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dissabte la resolució 3177/2020, per la qual es prorroga l’anomenada fase 1 de la desescalada de la segona onada de la pandèmia del coronavirus davant les males dades registrades en la velocitat de reproducció (Rt) de la Covid-19.

A continuació repassem la situació a Barcelona per sectors:

1) Restauració Restaurants i bars poden obrir amb un 30% de l’aforament a l’interior i del 100% a les terrasses entre les 6.00 i les 21.30 hores,tant a les terrasses com a l’interior, amb bona ventilació. Està fixat un màxim de quatre persones per taula i dos metres de separació entre taules. Entre les 18 hores i les 21 hores es podran fer més serveis, a més dels sopars.

2) Cultura

Cines, teatres, auditoris, sales de concerts, museus i sales d’exposicions poden obrir amb un50% de l’aforament i un màxim d’ocupació de 500 persones.

3) Comerç

Notícies relacionades

Poden obrir al 30% les botigues de menys de 800 metres quadrats. Les de més de 800 m2podran ja utilitzar tot el seu espai però amb un 30% de l’aforament. Els centres comercials continuen tancats excepte els comerços de primera necessitat o els locals que tinguin accés directe des de la via pública. També els restaurants que hi hagi al recinte.Al ser un dels diumenges en què es permet obrir les botigues, cada botiga decidirà si fer-ho o no.

4) Esport Les instal·lacions esportives a l’aire lliure poden obrir amb un 50% de l’aforament i també les piscines, tot i que estiguin en recintes tancats.També els gimnasos amb un 30% de l’aforament, cita prèvia i sense vestidors. Es permet la pràctica esportiva federada no competitiva en equipaments a l’aire lliure. Les activitats, excepte les federades, es poden fer amb un màxim de sis persones.