SENTÈNCIA

El TSJC confirma la condemna pel 'crim de la Urbana'

L'alt tribunal avala la pena de 25 anys de presó per a Rosa Peral i 20 anys per a Albert López

Els magistrats desestimen els recursos presentats per les defenses dels dos processats

52658202 60

52658202 60

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la pena de 25 anys de presó per a Rosa Peral i de 20 anys per al seu amant, Albert López, els dos guàrdies urbans acusats de l’assassinat de la parella d’ella, Pedro R., també policia municipal, el 2 de maig del 2017 a la vivenda de la dona en una urbanització de Vilanova i la Geltrú. L’alt tribunal desestima els recursos presentats per les defenses dels processats i avala l’agreujant de parentiu en el cas d’ella. És el conegut com a ‘crim de la Urbana’.

És la mateixa pena que sol·licitava per a Rosa la fiscalia, que la va acusar de ser manipuladora i freda, mentre que a López, per al qual va demanar 24 anys, li va atribuir exhibir una «masculinitat primitiva». La sentència també els imposa indemnitzar amb 450.000 euros el fill del mort, 225.000 euros per al seu pare, 100.000 euros per a cada un dels seus germans i 10.000 euros per a la seva antiga companya sentimental i mare del seu fill, cosa que suma un total de 885.000. Quan surtin de la presó, compliran 10 anys de llibertat vigilada i no podran acostar-se a menys de 1.000 metres dels familiars de la víctima. Als dos processats només se’ls pot ara recórrer davant el Tribunal Suprem.

El pla dels dos amants

Notícies relacionades

Rosa i Albert es van conèixer treballant com a guàrdies urbans i van iniciar una relació sentimental intermitent. Entre el març i l’abril del 2017 hi va haver un nou i gradual acostament, emocional primer, i sentimental després entre tots dos, que va desembocar que tots dos arribessin a la conclusió que la parella d’ella, per diverses raons, obstaculitzava la seva relació i situació. En aquest context «tots dos van començar a traçar un pla a fi de treure la vida a la víctima», segons la sentència que va dictar l’Audiència de Barcelona després d’un judici amb jurat i que ara ha sigut ratificada pel TSJC. Aquest pla el van posar en marxa la nit de l’1 al 2 de maig del 2017.

Aquella nit, Rosa va trucar a Albert i a la matinada, ell va anar a la casa i, «conjuntament, o almenys un d’ells amb l’anuència i col·laboració activa de l’altre, van agredir la víctima i el van privar de la seva vida de forma violenta». La sentència precisa que «van actuar amb el comú ànim o intenció, o coneixent i assumint les altes probabilitats que existien, d’acabar amb la vida de Pedro si actuaven en la forma en què ho van fer».