La Rambla de Catalunya de Barcelona va ser més transitada a l'octubre que abans de la Covid

Altres carrers comercials de la ciutat també han recuperat la presència per als vianants, tot i que una mica menys que al febrer

terraza car 1200

terraza car 1200

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Rambla Catalunya de Barcelona va rebre el mes d’octubre un 23% més de vianants que al setembre i gairebé un 13% més que el mes de febrer, cosa que la converteix en el primer carrer comercial dels analitzats a Barcelona a superar els nivells previs a la Covid, segons un estudi de CBRE.

L’informe apunta que l’afluència als principals carrers comercials de Barcelona va continuar creixent durant el mes d’octubre, malgrat les noves restriccions imposades per mantenir l’epidèmia de Covid-19, i tot i que de manera menys intensa que el mes de setembre.

Per la directora de High Street a CBRE Barcelona, Susana Elhombre, la recuperació de trànsit per als vianants a la Rambla Catalunya és molt «satisfactòria», ja que es tracta d’una zona que sempre ha depès menys del turisme i que es recolza sobretot en residents i en els treballadors de la zona.

El passeig de Gràcia ha incrementat a l’octubre gairebé un 23% el seu trànsit de persones en comparació amb el mes de setembre i se situa a un 8% d’aconseguir els nivells registrats el mes de febrer.

Zones comercials

Un altre dels carrers més comercials de Barcelona és Portaferrissa, que ha millorat la seva afluència un 22 % respecte al setembre i li falta només un 11% d’aconseguir els nivells d’abans del confinament.

Quant a Portal de l’Àngel, a l’octubre, va tenir un increment de gairebé un 11% en comparació amb el setembre, tot i que està un 36% lluny de registrar els nivells d’afluència del febrer.

Notícies relacionades

Elhombre ha destacat que «el toc de queda i el confinament municipal han tingut una gran influència» en les dades sobre afluència de vianants en aquests carrers.

Ha posat l’exemple de Portaferrissa i Portal de l’Àngel, que han tingut més afluència els dissabtes, ja que, al no poder sortir fora de Barcelona, ni realitzar altres activitats d’oci, molt públic local s’ha desplaçat al centre per passejar o fer compres.