Ada Colau i Jaume Collboni s'afegeixen a la petició de comprar en comerços locals en comptes de fer-ho a Amazon aquest Nadal

L'alcaldessa de Barcelona apel·la a la «responsabilitat» i insta, tal com va fer a principis de mes la seva homòloga a París, a acudir a «les botigues de barri»

El gegant del comerç electrònic recorda que treballa «amb més de 9.000 pimes espanyoles i que dona treball a 9.000 persones al país»

zentauroepp55910342 30 10 2020 la alcaldesa de barcelona  ada colau  durante una201119164039

zentauroepp55910342 30 10 2020 la alcaldesa de barcelona ada colau durante una201119164039 / David Zorrakino - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tal com va fer fa més d’una setmana l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, la seva homòloga a Barcelona, Ada Colau, ha animat aquest dijous la ciutadania a no comprar «a Amazon ni a grans plataformes que no només no tributen, sinó que no aporten cap valor afegit a la ciutat», i a fer-ho, per contra, en negocis de barri per recolzar el comerç de proximitat.

«El comerç de proximitat ens necessita i nosaltres necessitem el comerç de proximitat», ha defensat Colau amb el discurs amb què ha posat punt i final a l’acte d’entrega del Premi de la Fundació Barcelona Comerç al Saló de Cent de l’ajuntament.

«No paga impostos»

L’alcaldessa de la capital catalana ha apel·lat a la «responsabilitat» dels barcelonins, a qui ha instat a comprar a «les botigues de barri».

«Anem a les botigues, els bars i restaurants que tanta vida han donat a la nostra ciutat», ha insistit Colau.

També el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’ha sumat a aquesta petició sol·licitant als barcelonins que siguin «conscients» que cada compra a Amazon suposa «treure una oportunitat» al comerç local i «reforça un model de competència que fa trampes perquè no paga tots els impostos que ha de pagar ni al país ni a la ciutat».

Comunicat d’Amazon

El gegant del comerç electrònic Amazon ha respost a l’alcadesa que treballa amb més de 9.000 pimes espanyoles i que dona treball a 9.000 persones al país. I afegeix que bona part d’aquestes persones treballen a Catalunya, on la multinacional té tres centres logístics –al Prat de Llobregat, Martorelles i Castellbisbal (Barcelona)–, un centre logístic urbà a Barcelona, un centre de distribució a Barberà del Vallès (Barcelona) i tres estacions logístiques a Barcelona, Martorelles i Rubí (Barcelona).

Notícies relacionades

En un breu comunicat, la multinacional fundada per Jeff Bezos ha assenyalat que «en aquests temps sense precedents», empreses com la seva «juguen un paper fonamental» a l’hora de facilitar la compra de productes necessaris per a les famílies.

Petició de Pimec

Després del comunicat d’Amazon, l’Ajuntament de Barcelona ha fet pública una carta de Pimec (la patronal catalana de les petites i mitjanes empreses) en la qual s’instava l’alcaldessa a reaccionar i, «com va fer l’alcaldessa de París», a manifestar-se «públicament per recolzar el comerç de Barcelona», demanant als barcelonins que deixin de comprar a Amazon. Perquè, com al·lega la Pimec a la carta, mentre els petits i mitjans comerços catalans «han d’estar tancats (o oberts sense vendre), el gegant de la venda ‘online’ Amazon multiplica les ofertes i vendes, aprofitant la pandèmia i les restriccions que té la població».