sense ingressos per la covid

La Sagrada Família estarà tancada i sense il·luminació per Nadal

«No entren diners» i «amb les restriccions no cobrim les despeses» que comporta obrir el temple, han explicat fonts de la basílica

La missa d'ordenació com a bisbe auxiliar de Barcelona de monsenyor Javier Vilanova Pellisa podria cancel·lar-se també

La Sagrada Família estarà tancada i sense il·luminació per Nadal

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Efe

La basílica de la Sagrada Família de Barcelona es mantindrà tancada, sense misses, i no tindrà il·luminades les façanes aquest Nadal per la caiguda d’ingressos a conseqüència de la Covid-19 i per evitar que hi hagi aglomeracions.

«No entren diners» i «amb les restriccions no cobrim les despeses» que comporta obrir el temple, han explicat a EFE fonts de la basílica.

Tot i així, les mateixes fonts han assenyalat que estan preparant «alguna cosa digital» que difondran a través de les xarxes socials per celebrar el Nadal possiblement amb continguts d’anys passats.

La Sagrada Família va tancar després de la polèmica desencadenada per la celebració de la beatificació de Joan Roig a la nau central de la basílica, que va congregar centenars de persones, i que va portar la Generalitat a afegir la restricció del 30% d’aforament per als actes de culte i la limitació de 100 assistents.

Notícies relacionades

A l’agenda d’actes es repeteix el missatge que no hi ha esdeveniments i només apareixen dues cites: una missa per ordenar cinc diaques permanents el 13 de desembre i la missa d’ordenació com a bisbe auxiliar de Barcelona de monsenyor Javier Vilanova Pellisa, que des de la Sagrada Família s’apunta que podrien cancel·lar-se.

L’únic espai del temple de Gaudí que continua funcionant, complint les restriccions per la pandèmia per als actes de culte, és la cripta, que és la parròquia del barri de la Sagrada Família.