protesta contra el desallotjament de la Casa Buenos Aires

Disturbis en una manifestació antidesnonament a Barcelona

Un grup de manifestants rebenta finestrals, llança pedres i encén una foguera al costat del Consistori

zentauroepp55688780 barcelona 31 10 2020  concentracion de protesta ultra  foto 201031201052

zentauroepp55688780 barcelona 31 10 2020 concentracion de protesta ultra foto 201031201052 / ANGEL GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La manifestació contra el desallotjament de la Casa Buenos Aires, que ha congregat aquest dissabte més d’un miler de persones al centre de Barcelona, ha acabat, de moment, amb diversos finestrals trencats i una foguera al costat de l’Ajuntament. La protesta es desenvolupava sense incidents fins que un grup de persones ha rebentat els vidres de l’edifici de despatxos de l’Ajuntament. Fa uns minuts començaven a tirar pedres.    

 

Els manifestants han encès una foguera amb palets a escassos metres de la façana de l’Ajuntament. Calma tensa i alguns petards. Alguns manifestants van marxar després de l’incident dels vidres.  

 

A la tarda s’havien instal·lat filtres policials tant en els accessos de l’avinguda de la Catedral com de la plaça de Sant Jaume, que era escenari d’una altra protesta –a la qual no van assistir manifestants– contra les restriccions per contenir la pandèmia. Gran desplegament policial després dels disturbis d’ahir.  

Ambient reivindicatiu i bengales a l’inici de la manifestació a l’avinguda de la Catedral. / ÀNGEL GARCÍA

Notícies relacionades

Més d’un miler de manifestants van partir rumb a Via Laietana entre bengales, traques de petards, ambient reivindicatiu i proclames contra el capitalisme. «S’ha acabat la pau social», cridaven. «¡La Buenos Aires es queda a Vallvidrera!». La majoria portava màscara, però no mantenia la distància de seguretat.