Ajuntament de Barcelona

Macroconvocatòria per accedir a la Guàrdia Urbana de Barcelona

6.505 candidats aspiren a les 282 places ofertes per reforçar el cos policial

És la primera vegada que el consistori inclou la quota del 40% de dones

zentauroepp55238894 bcn guardia urbana201003164247

zentauroepp55238894 bcn guardia urbana201003164247

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, confia que el cos de la Guàrdia Urbana «s’assembli més a la societat barcelonina» i pugui prestar un millor servei amb la incorporació de 282 nous agents, la convocatòria més gran d’aquest tipus i amb un percentatge de dones més gran (30%). Així ho va expressar aquest dissabte al recinte de la Fira de Barcelona, un dels tres llocs on es feien les proves d’accés al cos.

Un total de 6.505 aspirants van ser convocats ahir per realitzar els primers exàmens del procés de selecció per a aquestes 282 noves places de la Guàrdia Urbana. És la primera vegada que l’Ajuntament de Barcelona introdueix la quota del 40% de dones per pal·liar el fort desequilibri que hi ha actualment a la plantilla del cos. En l’actualitat, el 14,21% dels agents són dones i la resta, homes

El recinte de la Fira va ser, juntament amb les facultats d’Econòmiques i Dret de la UB, ha sigut un dels llocs on es van realitzar les proves. Fins allà es va desplaçar el primer tinent d’alcalde de la capital catalana. Collboni va assegurar que confiava que amb aquesta convocatòria s’aconsegueixi un policia «més potent i més dotada».

Fins als 1.000 agents

La convocatòria d’aquest any, va explicar el primer tinent d’alcalde, és la «més important de la història de Barcelona», i amb ella, el Govern municipal compleix el seu «compromís» d’augmentar en 1.000 els agents de Guàrdia Urbana al llarg dels quatre anys de mandat.

El tinent d’alcalde de preveción, Albert Batelle, va dir que la nova promoció suposa «un punt d’inflexió» en la seguretat de la ciutat i que pretén donar «múscul, força i potència» a la Urbana per millorar la presència policial i els estàndards de seguritat.

Batlle també ha assenyalat que la introducció de més agents femenines implicarà «un canvi en la percepció de la ciutadania» i les accions de la policia. L’alt càrrec municipal va posar en relleu que «veure les condicions de seguretat i higiene de les proves mostren l’alt nivell de responsabilitat dels responsables i funcionaris del consistori barceloní». Les proves, va afirmar, «formen part també del compromís del mandat de renovació de la Guàrdia Urbana».    

Notícies relacionades

Altres novetats d’aquesta convocatòria són que ja no hi ha una altura mínima per accedir-hi, es permeten tatuatges depenent del seu contingut, i es farà una prova de coneixements de llengua anglesa voluntària i no eliminatòria de nivell B2.