20 d’oct 2020

Anar al contingut

INCORPORACIONS

Barcelona amplia la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 199 nous agents

El govern de Colau va anunciar a principis de mandat l'objectiu d'incorporar 1.000 efectius al cos en quatre anys

El Periódico

Barcelona amplia la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 199 nous agents

Manu Mitru

Fa dies que el tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, recorda que el contingent estava a punt d'arribar i ho farà aquest dilluns.  Un total de 199 agents de la Guàrdia Urbana començaran a treballar en fase de pràctiques a les comissaries de la policia local de Barcelona. 

D'entrada, informa Europa Press, desenvoluparan la tasca acompanyats d'agents amb més experiència i en un any seran nomenats agents del cos. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat la benvinguda als agents en un tuit en què celebra l'increment de gent jove i de dones en la Guàrdia Urbana.

Un 29% de dones

L'Ajuntament ha destacat que el 29% d'aquesta promoció són dones, i ha recordat que durant aquest mandat està previst convocar 1.000 places d'agents de Guàrdia Urbana, una xifra que Batlle va anunciar el 2019, en plena de crisi de seguretat a la capital catalana, amb especial protagonisme d'un nombre inusitat d'apunyalaments.

De les 1.000 places en quatre anys anunciades, s'han convocat 282. De la nova promoció, el 60% dels agents tenen entre 26 i 35 anys i el 53%, estudis superiors.