EMERGÈNCIA HABITACIONAL

Una mare amb quatre fills, al carrer per un altre desnonament

L'ajuntament afirma que el jutjat no va avisar els serveis socials de la presència de menors

zentauroepp54942766 barcelona  15 9 2020   desalojo desahucio en la verneda  dis200915184450

zentauroepp54942766 barcelona 15 9 2020 desalojo desahucio en la verneda dis200915184450

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Carmen va haver de deixar la Mina per amenaces fa 10 mesos. L’única solució que va trobar va ser ocupar un pis buit del carrer de Terol propietat de l’Incasòl, organisme dependent de la Generalitat. Ahir ella i els seus quatre fills petits van ser desallotjats de casa seva. Un «desnonament il·legal perquè s’ha deixat quatre de menors d’edat al carrer sense cap institució que se’n responsabilitzi», denuncien des del Sindicat d’Habitatge de la Verneda i la Pau. El cas és que els serveis socials de l’ajuntament no van fer acte de presència per ocupar-se de les criatures.

Notícies relacionades

Els serveis socials no van acudir, cert, però no ho van fer perquè ningú els va avisar, afirmen des del consistori. La notificació és competència dels jutjats quan hi ha situacions de vulnerabilitat i menors pel mig, i ahir no n’hi va haver. La falta d’avís i la mateixa situació va enutjar l’ajuntament: «És molt greu, molt més greu que mai amb la crisi que estem vivint, que es produeixin aquestes situacions. És necessari recordar que des del 2015 estem reclamant la revisió del protocol de desnonaments al TSJC». Resposta de Lucía Martín, regidora de Vivenda i Rehabilitació, després de ser preguntada per aquest diari. També va assegurar que ja s’està treballant en el cas per trobar una solució per a la Carmen.

Quatre furgonetes d’antiavalots

El desallotjament estava previst per a les 11.30 hores però quatre furgonetes de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra van arribar una bona estona abans per acordonar la zona i evitar que els veïns impedissin el llançament. També van impossibilitar que la Carmen es pogués comunicar amb els que la defensaven i amb el sindicat. Finalment, amb la comitiva judicial i els advocats de la propietat presents sí que es va permetre l’accés a la Carmen per part dels que intentaven frenar el desnonament. La idea era pactar amb la propietat una moratòria d’un mes per poder trobar una solució per a la mare soltera i els seus quatre fills, però Prohabitatge, –l’entitat sense ànim de lucre que gestiona l’immoble– no es va moure un bri de la seva postura. Així, la comitiva judicial va procedir al desnonament i a «deixar Carmen i els seus fills al carrer, no tenen res», segons el sindicat. 

Temes:

Desnonaments