CONTRA LA COVID

Multades en una nit 48 persones a Barcelona per fer 'botellon'

L'Ajuntament assegura que l'ordenança municipal li impedeix multar amb les quantitats previstes per la Generalitat

zentauroepp54226789 manu200724124054

zentauroepp54226789 manu200724124054 / MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts a la nit la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra han multat 48 persones per fer ‘botellon’ a la ciutat, i 19 per no utilitzar mascareta.

Lo ha explicat el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, en la roda de premsa posterior a la Junta Local de Seguretat, i ha afegit que des de l’1 de juliol han posat 1.135 denúncies per fer ‘botellon’ a la ciutat.

Així, ha assegurat que aquesta ja era una prioritat de la Guàrdia Urbana de cara a l’estiu, i que aquests controls «s’han potenciat» arran de la prohibició del consum d’alcohol al carrer que la Generalitat ha imposat a tot Catalunya.

Ha dit que ja van actuar en diversos ‘botellons’ des que va acabar el confinament, i que han desallotjat «de manera molt pacífica i natural» alguns espais, principalment a la platja, places de Ciutat Vella i de Gràcia, i als búnquers del Carmel, i ha assenyalat que el tancament dels locals d’oci nocturn es compleix.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que en les multes per fer ‘botellon’ «s’aplicarà l’ordenança pròpia de Barcelona», amb sancions molt menors a les que ha fixat la Generalitat.

Ordenança municipal

«La resolució es fa per als municipis que no tenen una ordenança pròpia», ha defensat Batlle, que també ha remarcat que el consistori té capacitat per modificar la quantia de les multes si ho considera.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el cap de la Guàrdia Urbana ha assegurat que «els serveis jurídics treballen per ajustar-la perquè no hi hagi aquesta diferència».

L’ordenança municipal de Barcelona preveu multes de 100 euros (15 amb pagament anticipat) pel consum d’alcohol al carrer de manera individual, i d’uns 600 euros si es beu en grup i de manera que pugui molestar els altres, mentre que la Generalitat ha implantat sancions d’entre 3.000 i 15.000 euros.